Η Alienware ανακοινώνει το ομώνυμο Wireless Headset και το νέο Elite Gaming Mouse

Το νέο πλάνο της Dell είναι αφοσιωμένο στο gaming
08 Ιουνίου 2018 04:00
Η Alienware ανακοινώνει το ομώνυμο Wireless Headset και το νέο Elite Gaming Mouse

Η ραγδαία βελτίωση των αλγορίθμων που κρύβονται πίσω από την αναπαραγωγή εικονικού ήχου surround σε stereo ακουστικά, όπως εκείνη του Dolby Atmos και του DTS X έχει λειτουργήσει ευεργετικά στις πωλήσεις των πολυκάναλων gaming headsets. Ελέω αυτού, ολοένα και περισσότερες εταιρίες γλυκοκοιτάζουν την εισαγωγή τους στην εν λόγω αγορά. Μεταξύ αυτών, η πιο πρόσφατη είναι εκείνη της Alienware, η οποία αποτελεί μάλιστα πόνημα ενός γενικότερου πλάνου αφοσίωσης στο gaming, το οποίο ανακοίνωσε (μια μόλις ανάσα πριν από τη φετινή E3) η θυγατρική της, Dell. Το συγκεκριμένο πλάνο κάνει λόγο για:

  1. Νέα gaming περιφερειακά όπως η ολόφρεσκη γενιά του Elite Gaming Mouse.
  2. Ανανέωση της Inspiron Gaming σειράς σταθερών με τους δεύτερης γενιάς Ryzen επεξεργαστές της AMD.
  3. Την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας εκμάθησης σχετικής με το competitive gaming, με ομάδες όπως οι Tobii και Team Liquid να παρέχουν οδηγούς υπό τη μορφή βίντεο.
  4. Την Alienware να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή hardware της e-sports ομάδας Detroit Renegades.
  5. Τους πόντους πριμοδότησης, Arena Rewards Points και Dell Advantage Rewards από τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν οι χρήστες της εφαρμογής Alienware Arena.

Στα των προϊόντων τώρα, ένα εκ των δύο νέων gaming περιφερειακών της εταιρίας δεν είναι άλλο από το Alienware Wireless Headset, όπου όπως προδίδει και το όνομα του πρόκειται για ένα ασύρματου τύπου, 7.1 εικονικού surround ήχου ζευγάρι ακουστικών. Στην καρδιά του πάλλονται δύο οδηγοί νεοδυμίου των 40mm, με το εύρος συχνοτήτων μεταξύ των οποίων μπορούν να αποκριθούν να παραμένει άγνωστο. Ο "εξωγήινος" σχεδιασμός που ακολουθεί πατροπαράδοτα η ίδια σε όλα της τα προϊόντα ντύνει τα ακουστικά με την aggressive αισθητική που θα περιμένατε, ενώ το AlienFX σύστημα φωτισμού προσφέρει αυτή τη δόση RGB χρωματισμών δίχως να το παρακάνει (συνάμα περισσότερων από 140 χρωματικών θεμάτων - διαθέσιμα για κατέβασμα - σύμφωνα με το εκάστοτε παιχνίδι της επιλογής σας). Όσον αφορά την μπαταρία, η Alienware υπόσχεται έως και 8.5 ώρες αυτονομίας με το φωτισμό ενεργό, ενώ με εκείνον απενεργοποιημένο αγγίζει έως και τις 15 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση σύνδεσης μέσω 3.5mm Audio-Jack καλωδίου δεν γίνεται χρήση της μπαταρίας. Όπως είναι λογικό, το αποσπόμενο μικρόφωνο του headset προσφέρει κάποιου είδους ακύρωσης θορύβου, δίχως παραταύτα να κάνει θαύματα.

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή εμφάνισης και τον αντίστοιχο φωτισμό, η εταιρία παρουσιάζει παράλληλα και τη δεύτερη γενιά του Elite Gaming Mouse. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του ξεχωρίζουν τα ανταλλάξιμα πλαϊνά φτερά δύο ή τεσσάρων κουμπιών (για χρήση σε FPS και MMO παιχνίδια αντίστοιχα), το ρυθμιζόμενου ύψους στήριγμα παλάμης για ένα πιο άνετο κράτημα, καθώς και η αυξομείωση του βάρους του με τη χρήση τεσσάρων βαριδίων των 5 γραμμαρίων έκαστος. Άγνωστα παραμένουν για την ώρα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, όπως η συχνότητα του αισθητήρα, τα DPI και η τιμή επιτάχυνσης του.

Τα Alienware Wireless Headset και Elite Gaming Mouse αναμένεται να βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων παγκοσμίως στις 11 Ιουνίου και 31 Ιουλίου αντίστοιχα, με την τιμή τους να έχει οριστεί στα $229 και $90.