Η Microsoft είναι πλέον πολυτιμότερη εταιρία από την Google

Αναρριχάται στο νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης
02 Ιουνίου 2018 06:15
Η Microsoft είναι πλέον πολυτιμότερη εταιρία από την Google

Η Microsoft ξεπέρασε σε αξία την Google για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, όπως αναφέρει το CNBC. Η αξία της πλέον εκτιμάται στα $753 δισεκατομμύρια, ενώ της Alphabet (μητρικής της Google) στα $739 δις. Έτσι η Microsoft κατακτά το νούμερο τρία της κατάταξης  των πιο πολύτιμων εταιριών του πλανήτη, με πρώτη την Apple ($923 δις) και δεύτερη την Amazon ($782 δις).

Να σημειώσουμε πως η μετοχή της Microsoft έχει διπλασιαστεί σε αξία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τότε δηλαδή που ανέλαβε CEO ο Satya Nadella, ο οποίος επικέντρωσε τη Microsoft στην ανάπτυξη cross-platform τεχνολογιών, cloud, τεχνητής νοημοσύνης, ενώ τα σχέδια για το μέλλον περιλαμβάνουν κβαντικούς υπολογιστές και mixed reality headsets.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τομείς εισοδήματος της Microsoft. Ενώ στην Google το 90% προέρχεται από διαφημίσεις και στην Apple το 60% από iPhone, η Microsoft διαθέτει ένα πιο ευρύ φάσμα, με τα Windows, Surface και gaming τμήματα να αποδίδουν το 35% των εσόδων, το cloud ακόμα 30% και πάνω από 30% το Office.