Ο εκκεντρικός Richard Branson θα επισκεφτεί το διάστημα τους επόμενους μήνες

Μόλις ολοκληρώσει την εκπαίδευση αστροναύτη
28 Μαΐου 2018 07:46
Ο εκκεντρικός Richard Branson θα επισκεφτεί το διάστημα τους επόμενους μήνες

Ποιος καλύτερος τρόπος να διαφημίσεις το διαστημικό τουρισμό με τα σκάφη σου, από το να ταξιδέψεις ο ίδιος στο διάστημα με αυτά. Κάπως έτσι μάλλον θα σκέφτηκε το αφεντικό της Virgin, Richard Branson και ανακοίνωσε στο BBC πως η πτήση του στο διάστημα “απέχει μήνες και όχι χρόνια”, αποκαλύπτοντας πως αυτή την περίοδο περνάει εκπαίδευση αστροναύτη.

Το ταξίδι του με το VSS Unity θα είναι μεν συμβολικό, αλλά μεγάλης σημασίας για την Virgin, αφού θα επιδεικνύει την αυτοπεποίθηση πως η τεχνολογία της εταιρίας είναι αρκετά ασφαλής για τους επιβάτες. Οι πρώτες πτήσεις διαστημικού τουρισμού αναμένεται να είναι εξωφρενικά ακριβές και αναμένουμε να μάθουμε αν θα είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους που δε διαθέτουν την οικονομική επιφάνεια του 67χρονου πολυεκατομμυριούχου.

Ο Βρετανός δήλωσε για τον Elon Musk πως “κάνει καταπληκτική δουλειά με τη μεταφορά φορτίων στο διάστημα, κατασκευάζοντας όλο και μεγαλύτερους πυραύλους”. Αλλά η εμπορική ταξιδιωτική διαστημική κούρσα είναι πραγματικά ανάμεσα σε αυτόν και τον Jeff Bezos, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Νομίζω πως είμαστε στήθος με στήθος στο ποιος θα στείλει κόσμο στο διάστημα πρώτος. Τελικά, θα πρέπει να το κάνουμε με ασφάλεια. Είναι περισσότερο αγώνας με τους εαυτούς μας για να σιγουρευτούμε πως έχουμε το όχημα που είναι ασφαλές για να βάλεις ανθρώπους μέσα.