Ήταν πυροτέχνημα η Essential;

Ακυρώνει το επόμενο τηλέφωνο, σκέφτεται την πώληση
25 Μαΐου 2018 06:55
Ήταν πυροτέχνημα η Essential;

Η Essential του ιδρυτή του Android, Andy Rubin, έκανε αισθητή την παρουσία της στην αγορά των smartphones με το Essential Phone. Ακόμα κι αν η διαθεσιμότητά του ήταν περιορισμένη, αυτό ήταν το τηλέφωνο που έφερε το notch στη ζωή μας. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως περίμενε ο Rubin και τα PH-1 που πουλήθηκαν έφτασαν μόλις τις 150.000 μονάδες, ενώ η τιμή του τηλεφώνου από τα $700 κατέληξε να κατρακυλά στα $200.

Σύμφωνα με το Bloomberg λοιπόν, η Essential έχει προσλάβει συμβούλους της Credit Suisse Group AG για να την καθοδηγήσουν σε μία πιθανή πώληση της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου του πορτφόλιου της, smartphones όπως το PH-1, μία επερχόμενη smart home συσκευή και ένα αξεσουάρ κάμερας. Οποιαδήποτε σκέψη για ένα δεύτερο Essential Phone έχει εγκαταληφθεί, με την προσοχή να έχει στραφεί σε smart home προϊόντα.

Θα είναι αυτό το πρόωρο τέλος της Essential; Ο Andy Rubin εξέδωσε δήλωση μετά το δημοσίευμα, η οποία όμως δε διαψεύδει τίποτα και είναι αρκετά αόριστη.

Πάντα έχουμε πολλαπλά προϊόντα υπό ανάπτυξη ταυτόχρονα και αποδεχόμαστε πως κάποια θα ακυρωθούν προς όφελος αυτών που πιστεύουμε πως θα είναι μεγαλύτερες επιτυχίες. Επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στο μέλλον μας, προϊόντα που θα αλλάξουν τη βιομηχανία, τα οποία περιλαμβάνουν mobile και home προϊόντα.