Essential Project GEM | Ένα Android τηλέφωνο διαφορετικό από τα άλλα

Ο Andy Rubin θέλει να αλλάξει την αντίληψή σας για τα κινητά τηλέφωνα
09 Οκτωβρίου 2019 10:27
Essential Project GEM | Ένα Android τηλέφωνο διαφορετικό από τα άλλα

Ο συνιδρυτής του Android, Andy Rubin και η εταιρία του, Essential, αποκάλυψαν ένα τηλέφωνο το οποίο δε μοιάζει με τα άλλα. Το Project GEM όπως το ονομάζει, είναι ένα μακρόστενο smartphone που τρέχει ένα ειδικό UI για την ψηλή οθόνη του, με μεγάλα πλήκτρα και εφαρμογές σε μορφή καρτελών.

Στο πίσω μέρος διαθέτει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και μία μοναδική κάμερα. Τα χρώματα της συσκευής είναι ποικίλα και ιριδίζοντα αλλάζοντας υπό διαφορετικές γωνίες από κίτρινο σε πράσινο σε μπλε αλλά και σε άλλους συνδυασμούς.

Πληροφορίες των XDA-Developers κάνουν λόγο για λογισμικό Android και Snapdragon 730 επεξεργαστή που το τοποθετεί στη mid-range κατηγορία. Θα βασίζεται αρκετά σε φωνητικές εντολές AI, με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτω να αναλαμβάνει αρκετές λειτουργίες όπως walkie-talkie.

Το Project GEM έχει βγει από τα εργαστήρια της Essential και βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών σε πραγματική χρήση. Περισσότερα θα μάθουμε σίγουρα στο άμεσο μέλλον. Η προσέγγιση της Essential έρχεται σε μία εποχή που το format factor όλων των τηλεφώνων είναι ίδιο με μοναδική εξαίρεση τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Πιστεύετε πως αυτή η μακρόστενη μορφή μπορεί να έχει απήχηση σε μια μερίδα του κοινού;