Η Samsung χρωστάει στην Apple $539 εκατομμύρια

Νέα απόφαση δικαστηρίου
25 Μαΐου 2018 06:40
Η Samsung χρωστάει στην Apple $539 εκατομμύρια

Είχαμε πρόσφατα εξελίξεις για μια υπόθεση πατεντών που “τρέχει” Samsung και Apple στα δικαστήρια από το 2011. Ο δικαστής αποφάσισε πως η Samsung χρωστάει $539 εκατομμύρια στην Apple. Η αρχική απόφαση του 2012 έκανε λόγο για $1 δις, όταν όμως η υπόθεση κατέληξε στο ανώτατο δικαστήριο καταλήξαμε σε νέα εκδίκαση της υπόθεσης. Οι πατέντες που κατηγορείται η Samsung πως παραβίασε μας πάνε πίσω στις εποχές του iPhone 3GS και του πρώτου iPad, με τις πρώτες Galaxy S και Galaxy Tab συσκευές να κατηγορούνται πως πάτησαν πάνω στις πατέντες της Apple. Η Samsung έκτοτε έχει πληρώσει ήδη $399 εκατομμύρια, αλλά φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε για την υπόθεση:

Πιστεύουμε βαθιά στην αξία του design και οι ομάδες μας εργάζονται χωρίς σταματημό για να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα που ευχαριστούν τους πελάτες μας. Αυτή η υπόθεση ανέκαθεν ήταν κάτι περισσότερο από λεφτά. Η Apple εκκίνησε την επανάσταση των smartphones με το iPhone και είναι γεγονός πως η Samsung ξεκάθαρα αντέγραψε το design μας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη σκληρή δουλειά και την καινοτομία τόσων πολλών ανθρώπων στην Apple. Είμαστε ευγνώμονες στους ενόρκους για την υπηρεσία τους και ευχαριστημένοι που συμφωνούν ότι η Samsung πρέπει να πληρώσει για την αντιγραφή των προϊόντων μας.

Η επίσημη δήλωση της Samsung έχει ως εξής:

Η σημερινή απόφαση περιπαίζει την ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ της Samsung στον τομέα των ζημίων από πατέντες σχεδιασμού. Θα αναλογιστούμε όλες τις επιλογές μας για να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν αποτρέπει τη δημιουργικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό για όλες τις εταιρίες και τους καταναλωτές.