Η Apple ζητά από την Samsung αποζημίωση ύψους $1 δις δολαρίων

Οι δικαστικές διαμάχες δεν έχουν τέλος για τις δύο εταιρίες
18 Μαΐου 2018 04:45
Η Apple ζητά από την Samsung αποζημίωση ύψους $1 δις δολαρίων

Ο δικαστικός κυκεώνας μεταξύ των Apple και Samsung ξεκίνησε περί τα μέσα του 2011, όταν - σύμφωνα με την πρώτη - ο Κορεατικός κολοσσός κατηγορούταν ότι καταπατεί ένα σύνολο ευρεσιτεχνιών που είχε κατοχυρώσει η 'μηλοεταιρία', σχετικών με τα iPhone. Η εν λόγω διαμάχη "έκλεισε" φαινομενικά το 2012, δικαιώνοντας την Apple και προσάπτοντας στο πρόσωπο της Samsung πρόστιμο ύψους $1.05 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ήταν φυσικό παραταύτα, η 'Sammy' αμφισβήτησε διαμέσου νομικών οδών το υπέρογκο αυτό ποσό, κι έτσι έκτοτε η διαμάχη πέρασε από την εύρεση του ενόχου, στη διαμόρφωση του ποσού που οφείλει αυτός να καταβάλει.

Η Samsung δεν αρνείται πια το ότι καταπάτησε τις συγκεκριμένες ευρεσιτεχνίες (προϊόντων που δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια καταστημάτων), ζητά παραταύτα την αισθητή μείωση του προστίμου, στα μόλις $28 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται δηλαδή για την αποπληρωμή του κατά προσέγγιση ποσού που συγκέντρωσε μεμονωμένα από αυτές. Σύμφωνα βέβαια με το δικηγόρο της Apple, Bill Lee, η Samsung φέρεται να είχε συνολικό όφελος από την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρίας του Cupertino περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η υπόθεση έχει σίγουρα μέλλον μπροστά της, αφού θα εξελίσσεται για μήνες ακόμη, με την απόφαση του δικαστηρίου να έχει τη δυναμική να ωθήσει ευεργετικά το αποθεματικό της μίας, και να δημιουργήσει παράλληλα οικονομικό πρόβλημα στην άλλη.