H Nissan βρήκε νέα χρήση για τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τις μετατρέπει στο Reborn Light
27 Μαρτίου 2018 04:00
H Nissan βρήκε νέα χρήση για τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Με την βιομηχανία αυτοκινήτων να κινείται προς τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, γεννάται το ερώτημα του τί θα γίνει με τις παλιές μπαταρίες που έχουν χάσει μέρος της αποδοτικότητας τους. Η Nissan σε συνεργασία με την 4R Energy Corporation φαίνεται πως βρήκε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρήση για αυτές τις μπαταρίες με την ενσωμάτωση τους σε λάμπες του δρόμου.

Το Reborn Light θα περιέχει μία μπαταρία στη βάση του που θα προέρχεται από ηλεκτρικά οχήματα όπως το Nissan Leaf και ηλιακά πάνελ στην κορυφή. Οι λάμπες θα μπορούν χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε μιας και δεν χρειάζονται καλώδια ή κάποια εξωτερική πηγή ρεύματος. Περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το νέο δημιούργημα της Nissan. Η πρώτη δοκιμή θα λάβει χώρα στην Namie, μια πόλη που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό Tohokou το 2011, που οδήγησε στο γνωστό ατύχημα με τον πυρηνικό αντιδραστήρα στην Fukushima. Αν όλα πάνε καλά, το λανσάρισμα σε μεγαλύτερη κλίμακα θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος.

Even when batteries no longer serve to power cars, they can be reborn to keep serving humans

Το συναρπαστικό είναι ότι εκτός από τον φωτισμό των δρόμων οι μπαταρίες θα μπορούσαν να έχουν πολλές εναλλακτικές χρήσεις. Η Nissan πιστεύει πως μπορεί να φτιάξει μεγάλα δημόσια power banks και να τα ενσωματώσει σε πάρκα, με τις εφαρμογές να μη σταματούν εκεί βέβαια.