Η μπαταρία του iPhone 15 αντέχει περισσότερο από ό,τι υποσχέθηκε η Apple

Και τα τέσσερα μοντέλα
21 Φεβρουαρίου 2024 09:38
Η μπαταρία του iPhone 15 αντέχει περισσότερο από ό,τι υποσχέθηκε η Apple

Η Apple ανακοίνωσε χθες την ανανέωση της εκτιμώμενης αντοχής της μπαταρίας στη σειρά iPhone 15, χωρίς κάποιο νέο hardware ή software update. Μέχρι σήμερα, τα online έγγραφα υποστήριξης της Apple ανέφεραν πως οι μπαταρίες των iPhone 15 διατηρούν το 80% της αρχικής τους χωρητικότητας μετά από 500 κύκλους φόρτισης. Τώρα αυτός ο αριθμός διπλασιάζεται και αναφέρει πως διατηρούν το 80% της αρχικής τους χωρητικότητας μετά από 1.000 κύκλους φόρτισης. Αυτό αφορά όπως είπαμε, τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Συμπτωματικά, η αλλαγή έγινε λίγο πριν την έλευση των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτουν μία ενεργειακή βαθμολογία (A έως G) για την αντοχή των μπαταριών των τηλεφώνων.

Για τις δοκιμές, η Apple φόρτισε και εξάντλησε τις μπαταρίες 1000 φορές, υπό ορισμένες συνθήκες που αποτυπώνουν μία τυπική χρήση smartphone. Όσο για το πώς μπόρεσε να διπλασιάσει τη ζωή της μπαταρίας χωρίς hardware ή software βελτιώσεις, η Apple ισχυρίζεται πως οφείλεται στις συνεχείς βελτιώσεις στα εξαρτήματα της μπαταρίας και στη διαχείριση ισχύος από το iOS.

Για τα παλαιότερα iPhone διατηρείται στα έγγραφα το 80% μετά από 500 κύκλους φόρτισης, αλλά η Apple ερευνά τώρα αν οι εκτιμήσεις και αυτών πρέπει να αλλάξουν.