Κι όμως, αυτή είναι μία μπαταρία

Και φιλική προς το περιβάλλον
08 Ιανουαρίου 2024 10:49
Κι όμως, αυτή είναι μία μπαταρία

Η γαλλική κατασκευάστρια solid-state μπαταριών ITEN, ήταν ανάμεσα στις εταιρίες που βραβεύτηκαν στη CES 2024 στην κατηγορία Sustainability, eco-design and smart energy, για μία μικρο-μπαταρία η οποία έχει διαστάσεις 4.5x3.2mm!

Η μπαταρία των 250μA.h μπορεί να φορτίσει έως 80% μέσα σε 8 λεπτά, ενώ μπορεί να προσφέρει υψηλής έντασης ρεύμα, πάνω από 30mA μέσα σε 100ms, έχοντας έτσι δείκτη C άνω των 120.

Ο δείκτης C είναι το κλειδί για την επίδοση των μπαταριών σε IOT συσκευές χαμηλής κατανάλωσης. Οι συσκευές αυτές καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια, αλλά μερικές στιγμές η κατανάλωση ρεύματος σημειώνει κορυφές στις οποίες η παροχή ρεύματος πρέπει να ανταποκριθεί, όπως για παράδειγμα οι RF δέκτες. Η ITEN έχει καταφέρει να μειώσει το μέγεθος και τη χωρητικότητα μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες IOT συσκευές κατά 500 φορές τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, οι μπαταρίες της συμμορφώνονται με τα περιβαλλοντικά στάνταρ ROHS και REACH, ενώ δεν περιέχουν τοξικά υλικά ή βαρέα μέταλλα. Είναι σύμφωνες και με τις οδηγίες της Ευρώπης για φιλικές προς το περιβάλλον ηλεκτρονικές συσκευές για την κατάργηση των μη επαναφορτιζόμενων μπαταριών μέχρι το 2030.

Tags: