Η Toyota σταματά τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων λόγω του δυστυχήματος Uber

Το συμβάν επηρεάζει το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων
21 Μαρτίου 2018 05:45
Η Toyota σταματά τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων λόγω του δυστυχήματος Uber

Το τραγικό συμβάν που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην Αριζόνα των ΗΠΑ, κατέληξε στον θάνατο μιας 49χρονης γυναίκας αλλά και στην αναστάτωση σχεδόν όλης της τεχνολογικής κοινότητας. Η άμεσα εμπλεκόμενη εταιρία, Uber βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών με σκοπό να συλλεχθούν πληροφορίες που θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη την ώρα του τροχαίου, ενώ παράλληλα, όπως ήταν φυσικό έχει αναστείλει τη λειτουργία όλων των αυτόνομων οχημάτων της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Uber δεν είναι η μοναδική που επηρεάστηκε άμεσα από το συμβάν. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Toyota, λίγες μέρες τώρα φημολογείται πως ετοιμαζόταν να γίνει ο επίσημος συνεργάτης της Uber στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, ενώ τώρα ανακοίνωσε και αυτή τον τερματισμό των δοκιμών αυτόνομων οχημάτων, μέχρι νεωτέρας. Συγκεκριμένα η εταιρία δημοσίευσε:

Επειδή νιώθουμε πως το συμβάν μπορεί να επηρεάσει συναισθηματικά τους οδηγούς μας, αποφασίσαμε να παύσουμε προσωρινά τις δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Το δυστύχημα αυτό μπορεί να επηρεάσει συνολικά το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων, αφού φουντώνει τους φόβους της κοινωνίας για μια τεχνολογία στην οποία τις αποφάσεις δε θα τις παίρνει άνθρωπος. Όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αναμένουν το τελικό πόρισμα, καθώς και την αντίδραση του κοινού σε αυτό το περιστατικό.