Broadcom: Οριστικό τέλος στα σχέδια απόκτησης της Qualcomm

Φήμες θέλουν την Intel να εξαγοράζει την Broadcom;
16 Μαρτίου 2018 05:31
Broadcom: Οριστικό τέλος στα σχέδια απόκτησης της Qualcomm

Τα ‘σκωτσέζικα ντουζ’ που δέχτηκε η Broadcom κατά τη διάρκεια των προσπαθειών της να εξαγοράσει αυτόκλητα την Qualcomm δε στάθηκαν αρκετά για να την αποθαρρύνουν, αφού η δεύτερη άφηνε διαρκώς ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς. Στην περίπτωση πάντα όπου κάποια επαναξιολόγηση θα κοστολογούσε τις μετοχές της αρκετά παραπάνω από την τωρινή τους αξία, ελέω της δυναμικής της ως εταιρία. Παραταύτα, τέλος ήρθε να βάλει το Αμερικάνικο Υπουργείο Οικονομικών, με τις ύστερες δηλώσεις του προέδρου, Donald Trump να αποτελούν ‘το κερασάκι στην τούρτα’.

Σύμφωνα με αυτές, η συγχώνευση των δύο εταιριών ήταν πολύ πιθανό να αποτελέσει πλήγμα στην ασφάλεια της χώρας, δεδομένων των σχέσεων που φέρει η πρώτη με μη γηγενείς φορείς. Η διαταγή ήταν ξεκάθαρη, η Qualcomm θα έπρεπε να καθυστερήσει το προγραμματισμένο συμβούλιο των μετόχων της για τριάντα ημέρες. Δεν χρειάστηκε φυσικά να περάσουν τόσες, αφού μόλις μιας εβδομάδα μετά, η αρμόδια επιτροπή, συνάμα των Αμερικάνικων Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Άμυνας εξέδωσαν πάγιο νομοδιάταγμα που απέρριπτε ‘δια ροπάλου’ τη συνένωση τους. Παρά τη διαταγή όμως, άγνωστα παρέμεναν τα σχέδια της Broadcom μέχρι και εχθές. Ο Αμερικάνικος κολοσσός δήλωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε συνέντευξη του:

Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι από αυτό το αποτέλεσμα, η Broadcom θα συμμορφωθεί με την εντολή. Η Broadcom θα συνεχίσει να προχωράει με τη διαδικασία αναδημοσίευσης της και θα πραγματοποιήσει την Ειδική Συνέλευση των Μετόχων όπως είχε προγραμματιστεί στις 23 Μαρτίου 2018. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η ομάδα διαχείρισης της Broadcom εκτιμά βαθύτατα τη σημαντική υποστήριξη που έλαβε από τους μετόχους της ίδιας και της Qualcomm καθ’ όλη τη διαδικασία.

Αν και το παρόν θέμα έλαβε τέλος, μια νέα φήμη έχει ξεκινήσει να αναπαράγεται στα -γνωστά άγνωστα - άδυτα του διαδικτύου, που θέλει την Intel να ψάχνει τρόπους εξαγοράς την Broadcom. Άγνωστη παραμένει παραταύτα η εγκυρότητα αυτής.