Arctis Pro | Η SteelSeries εισέρχεται στο παιχνίδι των απαιτητικών του ήχου

Εκδόσεις με USB, DAC, Bluetooth και DTS:X v2
15 Μαρτίου 2018 05:15
Arctis Pro | Η SteelSeries εισέρχεται στο παιχνίδι των απαιτητικών του ήχου

Η SteelSeries φαίνεται να εισέρχεται δυναμικά στο παιχνίδι των απαιτητικών του ήχου, με την ανακοίνωση της νέας σειράς ακουστικών της, Arctis Pro. Πρόκειται για over-ear headphones τα οποία αν και σχεδιαστικά μοιάζουν αρκετά με την απλή σειρά προϊόντων της εταιρίας, κατασκευάζονται από πιο premium υλικά, όπως το μέταλλο και το αλουμίνιο, διατηρώντας παράλληλα τα κλασσικά - και αρκετά επιτυχημένα σύμφωνα με τις αξιολογήσεις - υφασμάτινα ear cups.

Μεταξύ των κοινών χαρακτηριστικών των τριών προτάσεων που επανδρώνουν τη νέα σειρά της SteelSeries συναντάμε το noise-cancelling, ανασυρόμενο, ενσωματωμένο μικρόφωνο, καθώς και τους οδηγούς νεοδυμίου 40mm, ενισχυμένους αυτή τη φορά από την τεχνολογία DTS Headphone: X v2.0. Πρόκειται για μια τεχνολογία παρόμοια εκείνης της Dolby (βλ. Dolby Atmos for Headphones), αφού προσπαθεί - με εξαιρετική ακρίβεια - να μιμηθεί ένα πολυκάναλο σύστημα (βλ. 5.1 ή 7.1) παρά τη stereo φύση των ακουστικών.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες και ξεκινούν οι διαφορές, με τα μοντέλα να διαφοροποιούνται κατά κόρον από τη συνδεσμολογία τους. Το Arctis Pro USB + RGB προσφέρει σύνδεση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου USB, επιτρέποντας στο ChatMix dial του καλωδίου να διαχωρίζει τον ήχο που αναπαράγει το παιχνίδι, από εκείνον του chat, δίνοντας τοιουτοτρόπως στο χρήση τη δυνατότητα να αυξομειώνει την ισορροπία μεταξύ αυτών. Το Arctis Pro GameDAC + RGB (όπως προδίδει και το όνομα του) κάνει χρήση ενός εξωτερικού digital-to-alanalog converter, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ακουστική απόδοση των 24-bit και 96kHz. Φυσικά το ChatMix δίνει και εδώ το παρών, ενώ το Stream Mix επιτρέπει για το PlayStation 4 τον έλεγχο της έντασης του παιχνιδιού, του chat, του aux και του μικροφώνου. Τέλος, το Arctis Pro Wireless + Bluetooth αντικαθιστά το GameDAC με μια βάση ασύρματης μετάδοσης που λειτουργεί ταυτόχρονα ως φορτιστής, ενώ αφαιρεί εξ’ ολοκλήρου τον RGB φωτισμό. Οι δυνατότητες της βάσης μοιάζουν αρκετά με εκείνες του DAC αν και δεν περιλαμβάνουν το ‘Stream Mix’, μεταφέροντας lossless τον ήχο έως και δώδεκα μέτρα μακριά.

Arctis Pro

USB + RGB

GameDAC + RGB

Wireless + Bluetooth

Οδηγοί Ηχείων

40mm Dynamic

Αντίσταση Οδηγών

32ohms

Ευαισθησία Οδηγών

102dB

Συχνότητα Οδηγών

10 - 40.000Hz

Συχνότητα Mic

100 - 10.000Hz

Ευαισθησία Mic

-38dB

Αφαιρούμενο Mic

Όχι

Συνδέσεις

USB 2.0

USB 2.0, Optical, Auxiliary

Ασύρματο

Όχι

Ναι

Έλεγχος Έντασης

Ναι

Κουμπί Μικροφώνου

Ναι

Κάρτα Ήχου

ChatMix

GameDAC

Wireless Base Station

Αξεσουάρ

Όχι

2x Μπαταρίες

Τιμή

$180

$250

$330

Διαθεσιμότητα

Άμεσα