Προχωρούν οι διαδικασίες εξαγοράς της Qualcomm

Μια συμφωνία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αρκετό καιρό
10 Μαρτίου 2018 05:00
Προχωρούν οι διαδικασίες εξαγοράς της Qualcomm

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές της εποχής στην τεχνολογική αγορά, πρόκειται να είναι αυτή της Qualcomm από την, μέχρι τώρα ανταγωνίστρια, Broadcom. Μαζί, οι δύο εταιρίες ευθύνονται για την κατασκευή αλλά και πώληση της πλειοψηφίας των chip και μικροηλεκτρονικών κινητών και μη συσκευών. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και οι δύο οργανισμοί κάνουν κινήσεις με σκοπό την επίτευξη μιας συμφωνίας που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο στρατοπέδων.

Από την μεριά της Broadcom, στάλθηκε επίσημη επιστολή στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο, η οποία καθησύχαζε τις ανησυχίες που υπήρχαν από την μεριά της κυβέρνησης για την όλη διαδικασία, καθώς και για το ενδεχόμενο πώλησης σημαντικών Αμερικανικών στοιχείων σε τρίτες εταιρίες. Από την άλλη μεριά, η Qualcomm, προσέλαβε τον Jeffrey Henderson ως αμερόληπτο επικεφαλή του συνεδρίου, με σκοπό να λάβει αποφάσεις οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο το συμφέρον της εταιρίας αλλά και όλων των μετόχων.

Πέρα από αυτά, η συμφωνία ακόμα διαπραγματεύεται καθώς η Qualcomm πιστεύει πως η υπάρχουσα πρόταση για την αγορά των μετοχών με τιμή τα $75/μετοχή, είναι εξαιρετικά χαμηλή κάτι που αυτόματα υποβιβάζει την εταιρία και τη δουλειά της. Αν και ακόμα έχει να γίνει αρκετή δουλειά ώστε οι δύο εταιρίες να καταλήξουν σε μια συμφωνία, φαίνεται πως καμία από τις δύο δεν έχει παραιτηθεί και προσπαθούν αμφότεροι να την κάνουν πραγματικότητα.