Το νέο Light Phone θυμίζει περισσότερο “τηλέφωνο”

Η χρυσή τομή μεταξύ της λιτότητας και του υπερκορεσμού;
08 Μαρτίου 2018 05:15
Το νέο Light Phone θυμίζει περισσότερο “τηλέφωνο”

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια μικρή, Νεοϋορκέζικη startup επιχείρησε να πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής, γδύνοντας τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα βαρύγδουπα selling-point τους, με στόχο τη δημιουργία μιας συσκευής αποτοξίνωσης του εθισμού μας στα έξυπνα προϊόντα. Λόγος φυσικά για το Light Phone, η άμετρη απλότητα του οποίου δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα που αποσκοπούσε στην αγορά. Έξι μήνες μετά και η ομάδα δηλώνει σίγουρη αυτήν τη φορά πως κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ της λιτότητας και του υπερκορεσμού, μεταξύ ενός προϊόντος που λειτουργεί συμπληρωματικά κάποιου δεύτερου, και ενός που μπορεί - έστω και με συμβιβασμούς - να σταθεί αυτόνομα.

Οριοθετώντας αρκετά πιο απτά το όραμά τους, και ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική γραμμή, το Light Phone επιστρέφει στη δεύτερη έκδοσή του, για ακόμη μια φορά μέσω κάποιας crowdfounding καμπάνιας. Έχοντας επιλέξει το Indiegogo, έναντι του KickStarted ως φορέα αυτής, το Light Phone 2 πριμοδοτείται στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές έναντι $250 δολαρίων, ενώ η επίσημη τιμή κατά την κυκλοφορία του έχει οριστεί στα $400 δολάρια. Το νέο δημιούργημα των Joe Holier και Kaiwei Tang θα φέρει ένα σύνολο έξτρα - αλλά απαραίτητων - δυνατοτήτων, όπως η αποστολή μηνυμάτων και ο ορισμός ξυπνητηριών. Μέχρι την οριστική διάθεση της συσκευής παραταύτα, ενδέχεται μερικές ακόμη να δώσουν το παρόν (πχ. Πλοηγός, Πληροφορίες Καιρού, κ.α.).

Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο προς την ολοκλήρωση του, αφού έχοντας ακόμη 19 ημέρες περιθώριο, έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο του κατά 300%, συγκεντρώνοντας $750.000 δολάρια. Μεταξύ των αρνητικών που θα μπορούσε κάποιος να του προσάψει, δύο εξακολουθούν - ως παιδική ασθένεια κάθε νέου δημιουργήματος - να ταλανίζουν ακόμη και τη νέα του προσέγγιση. Ως μία burner συσκευή, πωλείται σε μια διόλου ευκαταφρόνητη τιμή, αφού ένα Kindle της Amazon (με την ίδια E-ink τεχνολογία οθόνης, αλλά χωρίς το LTE modem) στοιχίζει μόλις $100 δολάρια. Παράλληλα, ο διαφημιζόμενος στόχος χρήσης αυτού ως ένα αντίγραφο του κανονικού σας αριθμού που θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο “everyday” κινητό σας τηλέφωνο είναι ‘όνειρο θερινής νυκτός’ αφού το σύνολο των παρόχων της αγοράς δεν το επιτρέπουν.