DxOMark: Το Galaxy S9+ έχει την καλύτερη κάμερα σε smartphone

Σκοράρει 99 στην κλίμακα
02 Μαρτίου 2018 07:36
DxOMark: Το Galaxy S9+ έχει την καλύτερη κάμερα σε smartphone

Η Samsung έθεσε ως κεντρικό χαρακτηριστικό την κάμερα στις νέες της ναυαρχίδες, τοποθετώντας μεταβαλλόμενο διάφραγμα f/1.5 και f/2.4. Τα αποτελέσματα φαίνονται εντυπωσιακά ειδικά στο μεγαλύτερο μοντέλο με τη διπλή κάμερα, το Galaxy S9+. Μάλιστα στις δοκιμές του DxOMark, το Galaxy S9+ κατέκτησε την κορυφή σκοράροντας συνολική βαθμολογία 99, κερδίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο της καλύτερης smartphone κάμερας.

Το επίσης εκπληκτικό Pixel 2 με βαθμολογία 98 εκθρονίστηκε και έπεσε στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη βρίσκεται το iPhone X.

Το Galaxy S9+ είναι ένα smartphone χωρίς καμία πραγματική αδυναμία στον τομέα της κάμερας. Τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο video, τα πάει καλά σε όλους τους τομείς, παραδίδοντας με συνέπεια καλή ποιότητα φωτογραφιών και video σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και περιβάλλοντος. Αν προσθέσουμε και ένα από τα καλύτερα zooms σε smartphone και τη δυνατότητα bokeh προσομοίωσης στην εξίσωση, το Galaxy S9+ μπορεί δύσκολα να αγνοηθεί από οποιονδήποτε smartphone χρήστη που τον ενδιαφέρει η φωτογραφία. Με το Galaxy S9+ η Samsung θέτει τον πήχη για το 2018. Θα δούμε αν ο ανταγωνισμός μπορεί να ακολουθήσει.

Να σημειώσουμε πως σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά το S9+ δεν ξεπερνάει το Pixel 2. Ωστόσο βγαίνει νικητής λόγω των σκορ του zoom και του bokeh που προσφέρει αξιόπιστα η δεύτερη κάμερα. Το Galaxy S9 με τη μονή κάμερα δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα από το DxOMark.

Για μια σύντομη και αναλυτική παρουσίαση του τρόπου που λειτουργεί το DxOMark μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω το video του διάσημου tech YouTuber, MKBHD.