Κακές πωλήσεις για το Essential Phone

Με μόλις 88.000 κομμάτια
14 Φεβρουαρίου 2018 05:00
Κακές πωλήσεις για το Essential Phone

Το Essential Phone του Andy Rubin κατάφερε να προκαλέσει αρκετό ντόρο πριν την κυκλοφορία του, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια μικρή εταιρία και δυστυχώς δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτήν τη δυναμική και αφού κυκλοφόρησε, σημειώνοντας όχι και τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον IDC research director Francisco Jeronimo μόλις 88.000 τηλέφωνα αποστάλθηκαν από την καθυστερημένη έκδοση του τηλεφώνου τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. Εννοείται βέβαια πως κανείς δεν περίμενε την Essential να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τους γίγαντες της κατηγορίας όπως την Samsung και την Apple, αλλά όπως και να το κάνουμε ο αριθμός των απεσταλμένων τηλεφώνων είναι κάπως απογοητευτικός. Συγκριτικά την ίδια περίοδο η Apple πούλησε 77.3 εκατομμύρια συσκευές ενώ η Samsung 74.1 εκατομμύρια.

Τα κακά νέα για το Essential Phone δεν σταματούν εκεί αφού ο Andy Rubin, ο οποίος έχει υπάρξει συνιδρυτής του Android και πρώην στέλεχος της Google, βρίσκεται σε μία επ΄αόριστον άδεια μετά από φήμες που τον ήθελαν να διατηρεί κρυφή σχέση με μία επίσης εργαζόμενη της Google. Μέχρι στιγμής είναι αδύνατον να προβλεφθεί αν και πώς η απουσία του θα επηρεάσει την εταιρία και εάν θα δούμε νέα Essential συσκευή.