SKIN46: Κάντε tattoo με μελάνι που φτιάχτηκε από βιο-υλικό του αγαπημένου σας

Δερματοστιξία από ανθρώπινο βιολογικό υλικό
12 Φεβρουαρίου 2018 05:00
SKIN46: Κάντε tattoo με μελάνι που φτιάχτηκε από βιο-υλικό του αγαπημένου σας

Η τέχνη της δερματοστιξίας χρονολογείται από την εποχή των Φαραώ της Αιγύπτου, τότε τελετουργική, πλέον ως μια μορφή εικαστικής προσέγγισης του σώματος, τόσο για λόγους διαφοροποίησης, όσο και για να αφήσουμε πάνω μας το στίγμα ενός γεγονότος ή κάποιου προσώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Το μελάνι που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό αλλάζει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καλλιτέχνη που εμπιστευόμαστε, με κάποιους να προτιμούν λιγότερο ακριβές μάρκες, άλλους να επενδύουν στην ποιότητα αυτού, αλλά και κάποιους - έμπειρους του χώρου - να κατασκευάζουν το δικό τους.

Θέλοντας να προσδώσει μια ακόμη πιο προσωπική νότα σε όσους σκέφτονται να “χτυπήσουν” ένα tattoo, μια νεοσύστατη εταιρία εισέρχεται στο χώρο των μελανιών, παρασκευάζοντάς τα από ανθρώπινο βιολογικό υλικό. Λόγος φυσικά για την SKIN46, η οποία μέσω της Kickstarter καμπάνιας της προωθεί το προϊόν της ως έναν τρόπο να “βάλετε” τον αγαπημένο σας στο σώμα σας - και όχι δεν είναι τόσο νοσηρό ή ακάθαρτο όσο ακούγεται. Δεν χρειάζεται παρά μια τρίχα των μαλλιών εκείνου/-ης και η εταιρία τη διασπά, την καθαρίζει και έπειτα μέσω αυτής δημιουργεί ένα μπουκαλάκι μελανιού.

Αρκετοί θα αναρωτηθούν το κατά πόσο η χρήση του εν λόγω μελανιού είναι αβλαβής προς τον οργανισμό, η εταιρία όμως τονίζει ότι πληρεί τους διάφορους κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο εμπόδιο ενδέχεται να αποτελέσει ο τατουατζής σας, ο οποίος ίσως να μη συμφωνεί με τη χρήση αυτού στο μηχάνημα του. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.