Selini: Γνωρίστε το ελληνικό adventure παιχνίδι που θυμίζει Hollow Knight και Inside (ΒΙΝΤΕΟ)

Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια ενός πατέρα και γιου στο game development
17 Οκτωβρίου 2022 18:38
Selini: Γνωρίστε το ελληνικό adventure παιχνίδι που θυμίζει Hollow Knight και Inside (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε φιλοξενήσει αρκετές φορές ελληνικές προσπάθειες στον gaming χώρο που είναι ιδιαίτερα αξιόμαχες, αλλά ζητούν τη στήριξη του κόσμου για να ολοκληρωθούν. 

Ένα από αυτά είναι το ελληνικό 2.5D metroidvania adventure παιχνίδι με τίτλο "SELINI", το οποίο δεν κρύβει τις επιρροές του από διαμάντια του είδους, όπως τα πολυβραβευμένα και αριστουργηματικά, Hollow Knight και Inside

Η ιστορία του SELINI μεταφέρει τους παίκτες σε έναν κατεστραμμένο και δυστοπικό κόσμο όπου και τους αφήνει να τον ανακαλύψουν μόνοι τους, απλώς παρατηρώντας το περιβάλλον και τα διάφορα σημάδια που οι δημιουργοί έχουν αφήσει με πολλή προσοχή. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κείμενο ή ομιλία σε ολόκληρο το παιχνίδι, όλη η ιστορία αφηγείται από τα περιβάλλοντα στοιχεία που βρίσκονται στο παιχνίδι. Επιπλέον, στόχος του Selini είναι να ευαισθητοποιήσει για περιβαλλοντικά, κοινωνικά και ηθικά θέματα.

Το Selini προσφέρει μια αδιάκοπη φυσική ροή στο gameplay και τους παίκτες, καθώς δεν υπάρχουν διακοπές για διαλόγους και cutscenes, τα οποία ίσως αποσπούσαν τον παίκτη από την πλήρη εμπειρίας. Τo SELINI καλεί τους παίκτες να δώσουν προσοχή στη γλώσσα του σώματος, στους συμβολισμούς, στα χρώματα καθώς και στους ήχους για να κατανοήσουν πως πρέπει να προχωρήσουν.

Οι developers της Cymban Games αναφέρουν πώς φέρει, επίσης, ένα αρκετά δουλεμένο combat system με μοναδικά mechanics, που δίνουν την ελευθερία στον παίκτη να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες προκλήσεις με πολλαπλούς τρόπους. Το πανέμορφο εικαστικό του και τα γραφικά του αναπτύσσονται χάρη στη μηχανή γραφικών Unity.

Πατέρας και γιος φτιάχνουν μαζί το παιχνίδι

Η Cymban Games, η ομάδα πίσω από το SELINI αποτελείται από έναν πατέρα, τον Ανδρέα και τον γιο του που ζουν στην Αθήνα. Η ιστορία, μας γυρνά πίσω στο 2016 όταν οι δύο τους παίζανε ένα παιχνίδι στο κινητό και ο γιος ρώτησε τον μπαμπά του μια πάρα πολύ απλή ερώτηση “Γιατί παίζουμε αυτά τα παιχνίδια στο κινητό; Γιατί δεν φτιάχνουμε το δικό μας παιχνίδι;

Αυτή η πολύ απλή ερώτηση, έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τις ζωές τους. Τους οδήγησε σε μια ατελείωτη περιπέτεια καθώς δημιουργούνε μαζί το παιχνίδι τους που ονομάζεται SELINI. Πρόσφατα στο δυναμικό της “οικογένειας” προστέθηκαν οι Θεοφάνης Γαβριηλίδης και Αλέξανδρος Γκορμπένκο, οι οποίοι ασχολούνται με το κομμάτι της προώθησης του παιχνιδιού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το πρώτο Announcement trailer. 

Προσθέστε το SELINI στο Steam Wishlist σας για ενημερωθείτε όταν γίνει διαθέσιμο στην πλατφόρμα.

Η Kickstarter σελίδα του SELINI