Η Qualcomm απορρίπτει ομόφωνα τη νέα πρόταση της Broadcom

"Άκυρο" στην εξαγορά των $121 δισεκατομμυρίων
09 Φεβρουαρίου 2018 08:31
Η Qualcomm απορρίπτει ομόφωνα τη νέα πρόταση της Broadcom

Η Qualcomm απέρριψε για δεύτερη φορά την πρόταση εξαγοράς της Broadcom μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Και πάλι, η Qualcomm πιστεύει πως η Broadcom υποτιμά την αξία της εταιρίας ενώ δήλωσε πως “είναι έτοιμη να συναντηθεί με την Broadcom για να δουν αν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της σοβαρής ανεπάρκειας στην αξία και στη σιγουριά της πρότασης”. Η Qualcomm μάλιστα θέλει να απαντήσει η Broadcom σε μερικές ερωτήσεις.

Ποια είναι η πραγματικά υψηλότερη τιμή για την οποία είστε προετοιμασμένοι να αποκτήσετε την Qualcomm; Είναι $82 ανά μετοχή ή είναι υψηλότερη;

Είναι διατεθειμένη η Broadcom να δεσμευτεί πως θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί πως η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί;

Η Qualcomm σαφώς πιστεύει πως η Broadcom προσφέρει λιγότερα από όσα μπορεί, αλλά την ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός πως αν η συμφωνία κλείσει και μετά από αρκετό διάστημα απορριφθεί από τους ρυθμιστικούς κρατικούς παράγοντες, η Qualcomm θα βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση από την οποία δε θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει.

Το θέμα φαίνεται λοιπόν να μην έχει κλείσει και αν τελικά οι δύο πλευρές συναντηθούν για ακόμα μία φορά, ίσως να έχουμε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον τεχνολογικό τομέα.