Η Microsoft εξαγοράζει την PlayFab

Το Azure Cloud γίνεται ακόμη πιο “παιχνιδοκεντρικό”
31 Ιανουαρίου 2018 09:30
Η Microsoft εξαγοράζει την PlayFab

Το όραμα της Microsoft σχετικά με την προώθηση του Xbox ως την απόλυτη gaming πλατφόρμα βρίσκεται ακόμη υπό υλοποίηση, με τις φήμες αλλά και τις δηλώσεις μεγάλων στελεχών τον τελευταίο καιρό να μην έχουν σταματημό. Υποστηρικτικό ρόλο σε όλα της τα προϊόντα έπαιζε πάντοτε το Azure Cloud, με την Bluehole να αποτελεί την “πρώτη” εταιρία που αποφάσισε να εναποθέσει τις διακομιστικές τις ανάγκες στο νέο του μοντέλο. Φαίνεται όμως πως αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού το ίδιο αποκτά σιγά-σιγά μια ολοένα και πιο παιχνιδοκεντρική φύση. Στην ολοκλήρωση της “μεταφόρτωσης” του Azure Cloud η εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά της PlayFab.

Πρόκειται για μια εταιρία που παρέχει backend υπηρεσίες σε cloud-συνδεδεμένα παιχνίδια, τόσο σε υπολογιστές και κονσόλες όσο και κινητά τηλέφωνα. Για την ακρίβεια, η τεχνολογία της τροφοδοτεί περισσότερα από 1.200 παιχνίδια, επεξεργαζόμενη περίπου 1.5 δισεκατομμύρια συναλλαγές ημερησίως. H ίδια έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τις Disney, Wizards of the Coast (βλ. Magic The Gathering), Bandai Namco (βλ. Dark Souls), Capcom και τη Rovio.

Η πλατφόρμα της PlayFab αποτελεί φυσική προέκταση του Azure σε λύσεις gaming. Το Azure με παρουσία σε 42 τοποθεσίες παγκοσμίως, παρέχει υψηλού επιπέδου διακομιστικές υποδομές, επιτρέποντας στους δημιουργούς να παράξουν εξαιρετικά παιχνίδια με την καλύτερη παγκόσμια εμβέλεια. Για τους gamers (από την άλλη), αυτό οδηγεί σε έναν υψηλότερο και ταχύτερο βαθμό καινοτομίας, καθώς και βέλτιστων εμπειριών.