Η Denuvo εξαγοράζεται από την Irdeto

Η γνωστή τεχνολογία DRM περνά στα χέρια φίρμας ασφαλείας
25 Ιανουαρίου 2018 06:15
Η Denuvo εξαγοράζεται από την Irdeto

Η γνωστή φίρμα ασφαλείας, Irdeto που ειδικεύεται στην ταυτοποίηση ασφαλείας για συστήματα διανομής οπτικοακουστικού περιεχομένου, ανακοίνωσε πριν από λίγο την εξαγορά της Denuvo. Αυτό θα μπορούσε μόνο να συνεπάγεται με την περαιτέρω αύξηση της δυσκολίας “σπασίματος” ενός παιχνιδιού, αν και η ολλανδική επιχείρηση επισήμανε πως τίποτα δε θα αλλάξει άμεσα. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κάνει λόγο για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της δεύτερης με την ιδιόκτητη της ίδιας.

Ως γνωστόν, η DRM (abbr. Digital Rights Management) τεχνολογία της Denuvo ελοχεύει πίσω από σχεδόν κάθε AAA τίτλο βιντεοπαιχνιδιών από το 2014 έως και σήμερα. Μεταξύ αυτών: το Assassin’s Creed: Origins, το Prey, το Middle Earth: Shadow of War, το South Park: The Fractured But Whole και πολλά ακόμη. Η φράση που κάνει το γύρo του διαδικτύου “όλα χακάρονται” τα βρίσκει σκούρα στο πρόσωπο αυτής, με τίτλους όπως το Star Wars: Battlefront II να αποδεικνύει ότι χρειάζονται πλέον μήνες έως ότου - οι γνωστοί άγνωστοι - να τα "σπάσουν". Φαίνεται όμως πως μερικοί μήνες ήταν και το ζητούμενο της εταιρίας εξ’ αρχής, αφού σύμφωνα με δηλώσεις της, παιχνίδια όπως το DOOM αφαιρούν την εν λόγω προστασία (μέσω ενός patch) όταν η εμπορική ζήτηση του παιχνιδιού αρχίσει να φθίνει.

Στον όχι και τόσο αντίποδα, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες παιχνιδιών φαίνονται και αυτοί δυσαρεστημένοι, αφού η δυσλειτουργία των διακομιστών ταυτοποίησης της τεχνολογίας, τους έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο αγαπημένο τους παιχνίδι πολλές φορές, ενώ παιχνίδια όπως το Rime βρέθηκαν να λειτουργούν ταχύτερα δίχως την παρουσία της.

Tags: