Η πρώτη 512GB microSD έρχεται από την Integral

XC, V10 και UHS-I U1
24 Ιανουαρίου 2018 05:45
Η πρώτη 512GB microSD έρχεται από την Integral

Στα μέσα του 2015 η Microdia είχε άνακοινώσει την Xtra Elite, την πρώτη microSD, χωρητικότητας 512GB. Η εν λόγω κάρτα μνήμης αναμενόταν να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων τον Ιούλιο εκείνου του έτους, με την τιμή της μάλιστα να αγγίζει τα $1000 δολάρια. Η εμπορική της διάθεση δεν πραγματοποιήθηκε όμως ποτέ, οδηγώντας μας τρία πλέον χρόνια μετά στην υλοποίηση της Integral.

Οι καταναλωτές ήταν σαφείς στο αίτημά τους για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, καθώς οι κινητές συσκευές γίνονται ολοένα και πιο ουσιαστικές στην καθημερινότητα όλων. Ως εταιρία είμαστε πολύ περήφανοι που επιτύχαμε πρώτοι το ορόσημο 512GB χωρητικότητας παγκοσμίως. - James Danton, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Integral Memory

Η γνωστή εταιρία κατασκευής μνημών παρουσιάζει απτά την πρώτη εμπορική microSDCX, χωρητικότητας 512GB. Πρόκειται για μια κάρτα μνήμης που πληροί τις προδιαγραφές V10 και UHS-I U1, και υπόσχεται δυναότητα καταγραφής με ταχύτητες έως και 90MB/s, άρα και τη δυνατότητα προσαρμογής της σε κάποια συσκευή, με σκοπό την καταγραφή μεγάλης διάρκειας 4K υλικού. Συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών.

Παρότι η χρήση των cloud υπηρεσιών αυξάνεται ραγδαία, η ανάγκη του συνόλου των χρηστών για την ύπαρξη offline αποθηκευτικών επιλογών ήταν ξεκάθαρη, αφού υπηρεσίες όπως το Netflix και Spotify απαιτούν αρκετό χώρο με σκοπό να φιλοξενήσουν το downloadable περιεχόμενο τους. Η παρούσα κάρτα αναμένεται να βρεθεί στο εμπόριο μέσα στο μήνα που διανύουμε, με το κόστος της να παραμένει ακόμη άγνωστο. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των 400GB της WD/Sandisk κοστολογείται ακόμη στα $250 δολάρια.

Tags: