GeForce Now: Η game streaming υπηρεσία της Nvidia έφτασε σε PC και MAC

Παίξτε AAA τίτλους σε οποιονδήποτε υπολογιστή
24 Ιανουαρίου 2018 05:30
GeForce Now: Η game streaming υπηρεσία της Nvidia έφτασε σε PC και MAC

Όπως το Netflix και το Spotify, έτσι και η συνδρομητική υπηρεσία της Nvidia, προσέφερε στους κατόχους Shield κονσολών τη δυνατότητα game streaming ενός - μεγάλου σχετικά - καταλόγου παιχνιδιών, απευθείας από τους servers της, έναντι $8 δολαρίων το μήνα. Κατά τη διεξαγωγή της CES 2017 η εταιρία ανακοίνωσε ότι εργαζόταν στην μεταφορά της εν λόγω πλατφόρμας, γνωστής και ως GeForce Now, σε PC και Mac, θέλοντας να επιτρέψει έτσι σε αδύναμους υπολογιστές να “σηκώσουν” AAA τίτλους βιντεοπαιχνιδιών, δίχως την ανάγκη αναβάθμισης.

Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος σχεδόν χρόνος από το Μάρτιο του 2017, όπου και η Nvidia στόχευε να διαθέσει αρχικά την υπηρεσία, έως ότου να ξεκινήσει επιτυχώς πριν από λίγο η Public Beta της. Σε αντίθεση με το πως παρουσιάστηκε εκείνη στις Shield συσκευές, οι κάτοχοι υπολογιστών θα έχουν τη δυνατότητα streaming παιχνιδιών όχι μέσω κάποιου κεντρικού καταλόγου της ίδιας, αλλά όσων έχουν αποκτήσει ή σκοπεύουν να αγοράσουν μέσω του πλατφορμών Steam, uPlay και Battle.net. Ως επί το πλείστον, οι απαιτήσεις συστήματος ανταποκρίνονται στη δυνατότητα αναπαραγωγής υψηλής ανάλυσης, μεγάλου bitrate και υψηλού framerate βίντεο, αφού κάνουν λόγο για μόλις 4GB μνήμης και υποστήριξη του απλού DirectX 9 (βλ. Intel HD Graphics 2000).

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα μέσω αυτού του συνδέσμου. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η λίστα αναμονής είναι αρκετά μεγάλη, ενώ οι ενασχόλησή σας με κάποιο παιχνίδι της υπηρεσίας δε θα μπορεί να υπερβεί αρχικά τις τέσσερεις ώρες ανά εικοσιτετράωρο.