Το Twitter ενημερώνει όποιον ακολούθησε ρωσικό spam λογαριασμό

Καθώς και όσους κάναν retweet ή like τα μηνύματα τους
21 Ιανουαρίου 2018 05:00
Το Twitter ενημερώνει όποιον ακολούθησε ρωσικό spam λογαριασμό

Το Twitter ανακοίνωσε πως θα ενημερώσει μέσω email όσους έκαναν retweet, like ή ακολουθούσαν έναν ρωσικό spam λογαριασμό, με τον αριθμό των ανθρώπων να φτάνει τις 677,775. Επίσης, μέσω της εσωτερικής έρευνας που διεξήγαγε το Twitter, ανακάλυψε εκατοντάδες ακόμη λογαριασμούς που συσχετιζόντουσαν με την Internet Research Agency (IRA), η οποία συνδέεται με την ρωσική κυβέρνηση.

Μόνο τις 10 εβδομάδες που οδηγούσαν στις εκλογές του 2016, εκτιμάται πως οι συνολικά 3.814 λογαριασμοί του IRA είχαν αναρτήσει συνολικά 175.993 δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα του Twitter, εκ των οποίων το 8,4% αφορούσε τις επερχόμενες εκλογές. Βέβαια ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία των ψηφοφόρων.

Επιπροσθέτως εντοπίστηκαν 13.512 αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί που συνδέονταν με ρωσικούς παράγοντες και αναρτούσαν περιεχόμενο σχετικό με τις εκλογές εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο. Το σύνολο αυτών των λογαριασμών είναι μέχρι στιγμής 50.258. Το Twitter δήλωσε πως η πλατφόρμα βελτιώνεται διαρκώς στον εντοπισμό αυτοματοποιημένης δραστηριότητας και θα υπάρξουν επενδύσεις για την περαιτέρω βελτίωση, έτσι ώστε οι αλγόριθμοι να είναι ικανότεροι στην εύρεση ψεύτικων και αυτοματοποιημένων λογαριασμών.