Type 2 e-Crown: Το concept ενός νέου τύπου έξυπνων ρολογιών

Ένα ψηφιακό / μηχανικό υβρίδιο
15 Ιανουαρίου 2018 05:30
Type 2 e-Crown: Το concept ενός νέου τύπου έξυπνων ρολογιών

Το σύνολο των υβριδικών ρολογιών της αγοράς μοιάζουν με τα κλασσικά σε ένα καθόλα επιφανειακό επίπεδο, αφού ο “μηχανισμός” τους είναι ως επί το πλείστον ψηφιακός και όχι μηχανικός. Η Ressence, εταιρία που ειδικεύεται στη δημιουργία ρολογιών, σε συνεργασία με τον Tony Fadell (συνιδρυτή της Nest και “πατέρα” του iPod), θέλοντας να λύσει τους άνωθεν προβληματισμούς, παρουσίασε στον κόσμο το concept ενός νέου τύπου έξυπνων συσκευών. Πρόκειται για το Type 2 e-Crown, το πρώτο έξυπνο μηχανικό ρολόι.

Αφού επιτευχθεί η σύζευξη με κάποια κινητή συσκευή, η εφαρμογή της εταιρίας επιτρέπει τον ορισμό έως και δύο διαφορετικών ζωνών ώρας, ενώ η αλλαγή αυτής από Χειμερινή σε Θερινή - και το αντίστροφο - γίνεται αυτόματα. Ο σχεδιασμός του επιτρέπει τη διατήρηση της αυτονομίας του μέσω κινητικής και ηλιακής ενέργειας, με τα ηλιακά του cells να εμφανίζονται αυτόματα όταν η στάθμη της μπαταρίας πέσει κάτω από το πενήντα τοις εκατό.

Αν και το παρόν μοντέλο αποτελεί concept, η Ressence έχει στα πλάνα της τη δημιουργία και την κυκλοφορία μιας εμπορικής έκδοσης αυτού, αργότερα μέσα στο έτος. Οι “ρομαντικοί” ίσως να επιμείνουν σε ένα μη-αυτόματο setup του ρολογιού τους (κάτι που η συσκευή επιτρέπει), από την άλλη, τα ανεπαίσθητα αυτά ψηφιακά του στοιχεία θα κάνουν αδιαμφισβήτητα τα μηχανικά ρολόγια ως είδος πιο προσβάσιμα σε μια γενιά που μεγάλωσε κάνοντας χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων.