Galaxy Ring: Η Samsung φτιάχνει δικό της έξυπνο δαχτυλίδι

Που θα έχει διάφορα χαρακτηριστικά υγείας
18 Ιουλίου 2023 23:11
Galaxy Ring: Η Samsung φτιάχνει δικό της έξυπνο δαχτυλίδι

Όπως φαίνεται, η Samsung έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου wearable, το οποίο δε θα είναι smartwatch, αλλά θα εντάσσεται σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία. Το Galaxy Ring, όπως μπορεί πιθανότητα να ονομάζεται, θα είναι ένα έξυπνο δαχτυλίδι που θα προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά υγείας και θα μπορεί να συνεργαστεί με τα Galaxy smartphones της εταιρίας και όχι μόνο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο κορεατικός κολοσσός καταχώρησε μια πατέντα για το έξυπνο δαχτυλίδι του, κάτι που επιβεβαιώνει ότι πράγματι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξή του ή έστω τα πειράματα. Η εν λόγω πατέντα δείχνει το Galaxy Ring να συνεργάζεται με headsets και γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) για την ανίχνευση χειρονομιών που εκτελεί ο χρήστης με τα δάχτυλά του.

Παράλληλα, το κορεατικό μέσο ενημέρωσης The Elec που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν την βιομηχανία ηλεκτρονικών συσκευών της χώρας, μεταφέρει πως το PCB του δαχτυλιδιού δεν θα κατασκευάζεται από τη Samsung. Αντιθέτως, η εταιρία συνεργάζεται με την ιαπωνική Meiko, η οποία αυτή τη στιγμή αναφέρεται πως πειραματίζεται και με εύκαμπτα κυκλώματα. Αν όντως αξιοποιηθεί κάποια τέτοια τεχνολογία, το Galaxy Ring θα μπορούσε να χωράει σε οποιοδήποτε δάχτυλο χωρίς να έχει συγκεκριμένο μέγεθος, αφού δε θα ήταν απαραίτητα συμπαγές. Παράλληλα, η καλύτερη προσαρμογή στο δάχτυλο σημαίνει και μετρήσεις μεγαλύτερης ακρίβειας.

Τέλος, επισημαίνεται πως η συσκευή είναι καλύτερη από τα smartwatches της εταιρίας όσον αφορά την καταμέτρηση στατιστικών υγείας, ωστόσο η Samsung δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προβεί όντως στην κυκλοφορία του προϊόντος.