HP Spectre x360: Ένα από τα πρώτα ultrabooks με RX Vega M

Ultrabook και gaming;
09 Ιανουαρίου 2018 05:15
HP Spectre x360: Ένα από τα πρώτα ultrabooks με RX Vega M

Νέα προϊόντα ανακοινώνονται κάθε στιγμή στο CES 2018 με την Hewllet Packard να κρατάει τη σκυτάλη αυτές τις μέρες. Η εταιρία παρουσίασε το νέο HP Spectre x360 το οποίο είναι ένα από τα πρώτα ultrabooks που φιλοξενεί τα νέα chip της Intel με AMD RX Vega M κάρτα γραφικών.

Για όσους δε γνωρίζουν για ποιο πράγμα μιλάμε, η Intel και η AMD συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο chip (CPU και GPU) το οποίο χαρίζει φοβερές επιδόσεις χάρη στην αστραπιαία ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των δύο στοιχείων του. Από την μεριά της CPU η Intel πήρε την ευθύνη πάνω της και εξόπλισε το σύστημα με της Intel Core επεξεργαστές της τελευταίας γενιάς ενώ στη μεριά των γραφικών η AMD δημιούργησε μια mobile έκδοση της RX Vega η οποία υπόσχεται αρκετά υψηλά framerates στα 1080p.

Το HP Spectre x360 δεν είναι τόσο διαφορετικό από τον προκάτοχό του, ωστόσο έρχεται για να ανανεώσει τον ανταγωνισμό μεταξύ αυτού και του κύριου αντιπάλου του, MacBook Pro. Τα δύο μοντέλα διαφέρουν εξωτερικά καθώς οι γωνίες του νέου έχουν γίνει πιο αιχμηρές ενώ τα εσωτερικά χαρακτηριστικά έχουν υποστεί μικρές αναβαθμίσεις. Η οθόνη έχει διαγώνιο 15,6 ίντσες με ανάλυση 4K και όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος από την ονομασία της συσκευής μπορεί να ανοίξει 360 μοίρες, μετατρέποντας το laptop σε tablet.

Η HP έκανε γνωστό ότι το νέο Spectre x360 θα γίνει διαθέσιμο από τις 18 Μαρτίου και οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην Nvidia MX150, RX Vega M καθώς και τον αριθμό των Thunderbolt 3 θυρών που θα έχει η συσκευή. Η αρχική τιμή αναμένεται στα $1,370.

Tags: