Hackers πήραν τον έλεγχο servers της HP για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα

Παραμένει άγνωστη η εταιρία που παραβιάστηκε
28 Δεκεμβρίου 2021 09:19
Hackers πήραν τον έλεγχο servers της HP για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων γίνεται συνήθως με εξοπλισμό που έχει αγοράσει ο ίδιος ο miner, ωστόσο κάποιοι που δεν ήθελαν προφανώς να προβούν σε μία τέτοια επένδυση, προτίμησαν το δρόμο της παρανομίας και αποφάσισαν να βάλουν άλλους servers να δουλεύουν για αυτό. Παραβίασαν λοιπόν ένα datacenter γεμάτο με HP servers και χρησιμοποιήσαν τα μηχανήματα για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα αξίας $110.000.

Οι hackers επαναπρογραμμάτισαν τους servers για mining του κρυπτονομίσματος Raptoreum. Υπόψιν πως οι servers που χρησιμοποιήθηκαν κατασκευάζονται από την HP και οι hackers δεν παραβίασαν την ίδια την εταιρία. Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η εταιρία που έπεσε θύμα των hackers. Οι hackers εκμεταλλεύτηκαν την ευπάθεια Log4J για να αποκτήσουν πρόσβαση στους servers.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για hackers οι οποίοι παίρνουν τον έλεγχο συσκευών για τις χρησιμοποιήσουν για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για malware το οποίο στοχεύει υπολογιστές ή ακόμα και κινητές συσκευές για να εξορύξει κρυπτονομίσματα χωρίς να το αντιληφθεί ο κάτοχος.