Game streaming δυνατότητες με την νέα εφαρμογή της HP Omen

Παίξτε από παντού τους πιο απαιτητικούς τίτλους
09 Ιανουαρίου 2018 05:00
Game streaming δυνατότητες με την νέα εφαρμογή της HP Omen

Οι περισσότεροι gamers δεν έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα για να μπορούν να έχουν τέρμα εξοπλισμένα μηχανήματα κατά μήκος του σπιτιού τους ή σε κάποιο άλλο οίκημα που συνήθως βρίσκονται. Τι γίνεται όμως αν κάποιος θέλει να απολαύσει έναν από τους πιο απαιτητικούς τίτλους της αγοράς εκτός δωματίου ή εκτός σπιτιού; Η λύση έχει δοθεί εδώ και κάποιο καιρό από εταιρίες όπως η Valve και η Nvidia. Και οι δύο οργανισμοί έχουν δημιουργήσει νέας γενιάς πλατφόρμες gaming stream οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να παίζει απομακρυσμένα τα παιχνίδια του, αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ του σπιτικού gaming rig.

Μια τέτοια πλατφόρμα ανακοίνωσε στο CES 2018 και η Hewllet Packard μέσα από το δικό της gaming brand, Omen. Το Omen Game Stream, όπως θα ονομάζεται θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις επιδόσεις των κορυφαίων υλικών ενός Omen υπολογιστή, για να επεξεργάζεται ένα παιχνίδι και να το στέλνει μέσω δικτύου ή διαδικτυακής σύνδεσης σε ένα μηχάνημα πολύ πιο αδύναμο σε χαρακτηριστικά. Στο demo που διεξήγαγε η εταιρία στο booth της στην έκθεση στο Las Vegas, χρησιμοποίησε ιδανικές συνθήκες δικτύωσης και κατάφερε να κάνει stream παιγνιδιού σε ανάλυση 1080p με εντυπωσιακά χαμηλό lag και υψηλά FPSs (60 FPS).

Όλα αυτά έγιναν εφικτά από την τεχνολογία της Parsec η οποία βρίσκεται στην καρδιά των συστημάτων Omen. Η εταιρία αν και δεν ανακοίνωσε ακριβείς αριθμούς, η διαδικασία αυτή θα είναι δυνατή μέσω μιας “δυνατής” σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Tags: