Το PlayStation μόλις έκανε νέα εξαγορά

Μια επένδυση που κοιτάζει το μέλλον
03 Νοεμβρίου 2023 22:51
Το PlayStation μόλις έκανε νέα εξαγορά

Το PlayStation συνεχίζει τις επενδύσεις, εξαγοράζοντας μια ακόμη εταιρία. Όχι, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών για να προστεθεί στα PlayStation Studios. Αντιθέτως, η Sony επένδυσε στην iSIZE, μια εταιρία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται στην deep learning τεχνολογία για τη μεταφορά βίντεο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η iSIZE έχει αναπτύξει μερικές πρωτοποριακές και άκρως εντυπωσιακές AI λύσεις για την εξοικονόμηση του πολύτιμου bitrate στα βίντεο. Η τεχνολογία της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σημαντικά καλύτερης ποιότητας εικόνα σε video και streaming υπηρεσίες.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Sony Interactive Entertainment αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η εξαγορά παρέχει στην SIE σημαντική τεχνογνωσία για την εφαρμογή machine learning στην επεξεργασία βίντεο, κάτι που θα ωφελήσει μια σειρά από προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και τις video και streaming υπηρεσίες μας.

Η iSIZE, που ιδρύθηκε το 2016 και εδρεύει στο Λονδίνο, διαθέτει μια ομάδα ταλαντούχων μηχανικών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων που έχουν αναπτύξει μια σειρά λύσεων λογισμικού για τη βελτιστοποίηση του βίντεο. Για παράδειγμα, η εταιρεία κατασκεύασε μια preprocessing λύση αντιληπτικών δεδομένων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιτρέπει στους συμβατικούς third-party encoders να παράγουν βίντεο υψηλότερης ποιότητας σε σημαντικά χαμηλότερο bitrate.

Φυσικά, η επένδυση αυτή σημαίνει πως στο άμεσο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας στην game streaming υπηρεσία της Sony, το PlayStation Plus Premium, το οποίο εμπλουτίστηκε πρόσφατα και με PS5 παιχνίδια. Περισσότερα σχετικά μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.