Και τα προϊόντα της Apple επηρεάστηκαν από Spectre και Meltdown

Συμβουλές της Apple προς τους χρήστες της
05 Ιανουαρίου 2018 09:44
Και τα προϊόντα της Apple επηρεάστηκαν από Spectre και Meltdown

Η Apple επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα προϊόντα της έχουν προσβληθεί από τα bugs Spectre και Meltdown που έχουν προσβάλει όλους σχεδόν τους επεξεργαστές των τελευταίων ετών. Εξέδωσε έτσι μια σειρά οδηγιών προς τους χρήστες των προϊόντων της, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο περιστατικό hacking.

H Apple ζήτησε από όλους να κατεβάζουν λογισμικό μόνο από έμπιστες πηγές, επίσης δήλωσε πως έχει εκδόσεις updates για iPhones και iPads καθώς και για τα Macs και Macbooks. Updates θα υπάρξουν επίσης και για το Safari, για να το θωρακίσουν απέναντι στο Spectre. Όσον αφορά τα smartwatches, το Apple Watch δεν επηρεάζεται από τα δυο bugs.

Η Apple δήλωσε τα εξής:

Αυτά τα θέματα αφορούν όλους τους σύγχρονους επεξεργαστές και λειτουργικά συστήματα. Όλα τα συστήματα Mac και οι iOS συσκευές είναι ευάλωτες, χωρίς να υπάρχει γνωστή περίπτωση εκμετάλλευσης του γεγονότος. Επειδή για την εκμετάλλευση του τρωτού αυτού σημείου απαιτείται η λήψη κακόβουλου λογισμικού, προτείνουμε να κατεβάζετε εφαρμογές από έμπιστες πηγές όπως το App Store.