Drones μεταφέρουν ιατρικές προμήθειες στην Αφρική

Βοηθούν στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές
04 Ιανουαρίου 2018 05:00
Drones μεταφέρουν ιατρικές προμήθειες στην Αφρική

Μπορεί τα drones να έχουν εγείρει θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε Αμερική και Ευρώπη, στην Ρουάντα της Ανατολικής Αφρικής όμως αποτελούν ένα ευχάριστο θέαμα στους ουρανούς. Μέσα από μια συνεργασία μεταξύ της startup Zipline και του υπουργείου υγείας της  Ρουάντα, οι παραδόσεις ιατρικών προμηθειών έχουν αρχίσει να αυξάνονται και να συντελούν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας της χώρας.

Από αναφορές του The Guardian γνωρίζουμε ότι η πρωτοπόρα υπηρεσία μεταφοράς με drones έχει παραδώσει πάνω από 5.500 μονάδες αίματος για να βοηθήσει ιατρούς σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν εύκολη και συχνή πρόσβαση σε προμήθειες. Η υπηρεσία δουλεύει παράλληλα με 12 νοσοκομεία τα οποία γίνονται προσβάσιμα από ένα δίκτυο drones. Τα νοσοκομεία αυτά εξυπηρετούν συνολικά πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι παραδόσεις προμηθειών με drones είναι ζωτικής σημασίας για τα νοσοκομεία καθώς τους επιτρέπει να δουλεύουν με φρέσκιες προμήθειες σε αντίθεση με τις περιστασιακές ανεφοδιάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ελλείψεις πολύ σημαντικών υλικών ή στην λήξη της ημερομηνίας τους. Η παραδόσεις αίματος συγκεκριμένα έχουν μειωθεί κατά 45 λεπτά σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τα drones της Zipline μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν τα 96 χλμ. την ώρα, με το δίκτυο να ενημερώνει τα νοσοκομεία όταν ένα drone πλησιάζει στον προορισμό του και ετοιμάζεται να ρίξει το φορτίο του με αλεξίπτωτο.