Η Google προσλαμβάνει πρώην σχεδιαστή chip της Apple

Αναμένεται κύμα μεταγραφών και προσλήψεων
27 Δεκεμβρίου 2017 06:15
Η Google προσλαμβάνει πρώην σχεδιαστή chip της Apple

Οι μέρες όπου η προϋπηρεσία κάποιου σε έναν εκ των γιγάντων της τεχνολογικής βιομηχανίας στιγμάτιζε αρνητικά την καριέρα του, ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν, αφού δεν είναι λίγες οι φορές όπου προσωπικό αντίπαλων εταιριών βρέθηκε από τη μία στην άλλη δίχως νομικά προβλήματα. Πρόσφατο παράδειγμα η “μεταγραφή” πρώην σχεδιαστή chip μεγάλης εταιρίας, σε μία άλλη αντίστοιχου - αν όχι μεγαλύτερου - βεληνεκούς.

Λόγος φυσικά για τον Manu Gulati, πρώην micro-architect (βλ. Microprocessor) της Apple που ανακοίνωσε μέσω του LinkedIn προφίλ του τη μεταφορά του στην Google. Ο ίδιος βρέθηκε να εργάζεται στο παρελθόν σε μεγαθήρια όπως η AMD (για δέκα χρόνια) και η Broadcom (για άλλα εννέα), “κουβαλώντας” συνολικά περίπου 27 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή επεξεργαστών. Πρόκειται ουσιαστικά για την αρχή ενός γενικότερου - ίσως και αναμενόμενου θα έλεγε κανείς - κύματος μεταγραφών και προσλήψεων, αφού η εταιρία φαίνεται να αναζητά επειγόντως δυναμικό σε αυτόν ακριβώς τον τομέα.

Οι Pixel συσκευές της Google μέχρι πρότινος βασιζόντουσαν στην Qualcomm, η οποία παρά την εξαιρετική της πορεία, δεν μπορεί να συναγωνιστεί ένα in-house προϊόν όπως αυτό που παράγει η Apple (βλ. A11 Bionic). Η κατασκευή ενός CPU “κομμένου και ραμμένου” για τις ανάγκες του Android (ή του Fuchsia) θα δώσει μία μεγάλη ώθηση τόσο στις δυνατότητες του κινητού τηλεφώνου όσο και στην προτίμηση των καταναλωτών. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο συσκευών, όπου οι δυνάμεις και οι δυνατότητές τους εξελίσσονται εκθετικά, πόσο μάλλον τώρα όπου βιώνουμε τη φάση της μεταφοράς του machine learning από το cloud στις συσκευές (βλ. Pixel Visual Core).