Galaxy S9: Νέα renders μας προσφέρουν μία πρώτη ματιά στο σχεδιασμό της συσκευής

Επιβεβαιώνονται τα αξεσουάρ που θα προσφέρει η Samsung
25 Δεκεμβρίου 2017 06:30
Galaxy S9: Νέα renders μας προσφέρουν μία πρώτη ματιά στο σχεδιασμό της συσκευής

Οι φήμες γύρω από τις επερχόμενες ναυαρχίδες του κορεατικού κολοσσού που ακούει στο όνομα Samsung, Galaxy S9 και S9 Plus δεν έχουν σταματημό, με τα renders να έχουν για ακόμη μια φορά κατακλύσει το διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών δύο φαίνεται να κάνουν τη διαφορά ξεφεύγοντας από την fan-made φύση των υπολοίπων, αφού φέρουν την υπογραφή της κατασκευάστριας εταιρίας προστατευτικών θηκών, Ghostek σε συνεργασία με το Forbes. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για ακριβή αντίγραφα που βασίζονται στις τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν απευθείας από πηγές της βιομηχανίας και αλυσίδες εφοδιασμού της εταιρίας. Να σημειωθεί πως η αναπαράσταση του μεγάλου μοντέλου δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ακόμη φημολογούνταν ότι οι δύο συσκευές θα ακολουθούσαν ταυτόσημο σχεδιασμό.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, το S9 και το S9 Plus θα απέχουν μεταξύ τους αρκετά, με τη διάταξη της κάμερας να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σχεδιαστικές/υλικές διαφορές τους. Το 6.2-ιντσών μοντέλο θα έρχεται εξοπλισμένο με το διπλό σύστημα καμερών που έκανε την εμφάνιση του στο Galaxy Note 8 (συνάμα κάποιων δευτερευούσης σημασίας βελτιώσεων), ενώ το 5.8-ιντσών μοντέλο για ακόμη μια φορά θα έρχεται με μία κάμερα. Έχοντας ακούσει τα παράπονα των καταναλωτών, η Samsung φαίνεται να αλλάζει τη θέση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μεταφέροντας τον κάτω από την κάμερα, ενώ την προηγούμενη θέση του καταλαμβάνουν τώρα το dual-tone flash και ο μετρητής καρδιακών παλμών. Μεταξύ των υπολοίπων αλλαγών παρατηρούμε το εξόγκωμα της κάμερας να μειώνεται αισθητά, όπως συμβαίνει και με τα top και bottom περιθώρια της οθόνης, ενώ η αισθητική της Infinity Display, η θέση του φυσικού πλήκτρου της Bixby, η υποδοχή ακουστικών 3.5mm και η υποστήριξη microSD παραμένουν ως έχουν.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές τα κινητά αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η διάθεση τους θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου. Έμποροι λιανικής κάνουν λόγο για παρόμοια αξεσουάρ με τα όσα μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η εταιρία (βλ. Hyperknit Cover, LED View, Clear View, Alcantara και Protective Covers) ενώ είναι πολύ πιθανή η παρουσίαση ενός νέου pad ασύρματης φόρτισης, καθώς και της νέας γενιάς του DeX.