Καταγραφή φωτογραφιών 12Κ με το νέο update της Insta360

Μόλις μισό χρόνο μετά το πρώτο μοντέλο
23 Δεκεμβρίου 2017 05:45
Καταγραφή φωτογραφιών 12Κ με το νέο update της Insta360

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, μια Κινεζική εταιρία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή μιας πρωτοπόρας κάμερας 360 μοιρών, η οποία ήταν ικανή να κάνει λήψη βίντεο σε ανάλυση 8K. Μισό χρόνο μετά την αρχική έκδοση του μοντέλου, η εταιρία ανακοίνωσε μία έκδοση ελάχιστα καλύτερη, συνοδευόμενη από ένα τεράστιο firmware update.

Η Insta360 V2.0 βρίσκεται διαθέσιμη από την ομώνυμη εταιρία, ενώ οι κάτοχοι της πρώτης έκδοσης της συσκευής θα λάβουν το update χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Στην πραγματικότητα όλα τα νέα χαρακτηριστικά έρχονται από τη μεριά του λογισμικού και όχι του υλικού, αφού κατά κύριο λόγο το υλικό και στα δύο μοντέλα είναι σχεδόν το ίδιο. Με το νέο update η εταιρία κατάφερε να εκμεταλλευτεί πλήρως τις επιδόσεις του ισχυρού hardware που έχει χρησιμοποιήσει για την κατασκευή των συσκευών, τόσο ωστε να τους δίνει την δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 12K.

Η “Super Resolution 12K” όπως την ονομάζει η εταιρία, είναι αποτέλεσμα μια νέας τεχνολογίας, η οποία λαμβάνει πολλαπλές φωτογραφίες σε ανάλυση 8Κ, τις οποίες μετά επεξεργάζεται για να βγάλει το αποτέλεσμα 12Κ. Μαζί με την αυξημένη ανάλυση έρχονται και πολλά νέα χαρακτηριστικά και εργαλεία για τους επαγγελματίες βιντεολήπτες. Τα πιο σημαντικά από αυτά θεωρούνται πως είναι το χαρακτηριστικό της μείωσης του θορύβου της εικόνας, το οποίο βοηθά στη λήψη πιο καθαρών και λεπτομερών φωτογραφιών, καθώς και το “Optical Flow Interpolation” το οποίο κάνει καταγραφή βίντεο με περισσότερα καρέ ανα δευτερόλεπτο για την πιο ομαλή απεικόνισή του.

Tags: