Ο Fernando Alonso της F1 φτιάχνει τη δική του eSports ομάδα

Το G τμήμα της Logitech σπονσοράρει τον οδηγό
27 Νοεμβρίου 2017 08:07
Ο Fernando Alonso της F1 φτιάχνει τη δική του eSports ομάδα

Μετά την φρενίτιδα  που ώθησε μεγάλους καλαθοσφαιρικούς και ποδοσφαιρικούς συλλόγους (βλ. Παναθηναϊκός Α.Ο) να δημιουργήσουν τις δικές τους eSports ομάδες, η -μεταδοτική αυτή- μόδα φαίνεται να περνά και σε μεμονωμένους αθλητές.

Ο πασίγνωστος οδηγός της Formula 1,  Fernando Alonso που αγωνίζεται με τα διακριτικά και το όχημα της McLaren/Honda, δηλώνοντας πως κάθε οδηγός F1 είναι “καταβάθος gamer,” προέβη στη ανακοίνωση της δικής του eSports ομάδας. Συγκεκριμένα, συνεργαζόμενος με το G τμήμα της Logitech, δημιούργησε τη FAracingG2, μια ομάδα που θα πάρει μέρος σε ένα μεγάλο σύνολο παιχνιδιών σε διαφορετικές πλατφόρμες. Ο ίδιος έχει αναλάβει ένα διευθυντικό ρόλο σε αυτή, ενώ δε δίστασε να αποκαλύψει πως πρόσφατο μέλος της έγινε ο Cem Bolukbasi, finalist του eSports πρωταθλήματος της F1.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά του διορισμού του Rudy van Buren ως επίσημου sim οδηγού της McLaren, έχοντας κερδίσει στο διαγωνισμό ‘World’s Fastest Gamer’. Οι εξομοιωμένοι αγώνες ταχύτητες επιτρέπουν σε νεαρό - και όχι μόνο - κοινό, να πάρει μέρος σε καταστάσεις που ίσως δεν θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην πραγματική του ζωή, ενώ θα μπορούσε να κάνει κάποιους άλλους να δουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό ως καριέρα. Μένει να δούμε αν άλλοι οδηγοί, ομάδες ή θεσμοί θα αποφασίσουν να “ρίξουν” τα χρήματα τους στον ψηφιακό αθλητισμό.