Η Ford εξοπλίζει τους εργαζομένους στα εργοστάσια με εξωσκελετούς

Μειώνουν την κούραση και τον κίνδυνο τραυματισμού
14 Νοεμβρίου 2017 08:32
Η Ford εξοπλίζει τους εργαζομένους στα εργοστάσια με εξωσκελετούς

Οι εξωσκελετοί φαίνεται πως περνάνε από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας στην καθημερινή πραγματικότητα. Έχουμε δει παραδείγματα εξωσκελετών για στρατιώτες ή ακόμα και εξωσκελετούς που βοηθούν παραπληγικούς να περπατήσουν. Μια σημαντική εφαρμογή τους ωστόσο, είναι και η ενσωμάτωσή τους σε εργασίες που καταπονούν το ανθρώπινο σώμα.

Έτσι η Ford, επένδυσε στο EksoVest, ένα νέο εξωσκελετό για εργαζομένους σε εργοστάσια παραγωγής. Ο εξωσκελετός υποστηρίζει τον άνω κορμό του εργαζομένου όταν σηκώνει αντικείμενα ή πραγματοποιεί εργασίες πάνω από το ύψος του κεφαλιού του.

Ορισμένοι εργαζόμενοι της Ford πραγματοποιούν τέτοιου είδους εργασίες πάνω από 4.600 φορές την ημέρα και πάνω από 1 εκατομμύριο φορές το χρόνο. Το EksoVest τους επιτρέπει να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο τραυματισμού από κόπωση των μυών ή ακόμα και από απροσεξία. Ο εξωσκελετός σχεδιάστηκε από την Ekso Bionics.

Η συνεργασία μας με τη Ford μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε και να βελτιώσουμε τα πρωτότυπά του EksoVest, βάσει πληροφοριών που συλλέγαμε απευθείας από τους εργάτες παραγωγής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα wearable εργαλείο που μειώνει την καταπόνηση στο σώμα του εργάτη, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα τραυματισμού και βοηθώντας τους να νιώθουν καλύτερα στο τέλος της ημέρας – αυξάνοντας και την παραγωγικότητα και το ηθικό.

Η Ford δοκιμάζει ήδη τα EksoVest σε  δύο εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, ενώ έχει σχέδια επέκτασης του προγράμματος σε εργοστάσια της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής.