Η Intel επέστρεψε - λέει ο CEO της και βάζει $20 δις στο τραπέζι

“Η παλιά Intel είναι τώρα η νέα Intel καθώς κοιτάμε στο μέλλον”
24 Μαρτίου 2021 11:38
Η Intel επέστρεψε - λέει ο CEO της και βάζει $20 δις στο τραπέζι

Ο CEO της Intel, Pat Gelsinger, ανακοίνωσε την “IDM 2.0” στρατηγική της εταιρίας, η οποία έχει ως κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της. Ο ίδιος ανακοίνωσε στον Τύπο πως η Intel προχωρά στην επένδυση $20 δισεκατομμυρίων για την κατασκευή δύο εργοστασίων στην Arizona των ΗΠΑ. Στόχος είναι να καταστεί η Intel μία υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα της κατασκευής των chips, τόσο για το δικό της hardware όσο και για τους συνεταίρους της.

Μάλιστα, το πρώτο chip 7nm της εταιρίας θα έχει ολοκληρωθεί στον τομέα του design στο δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους. Βέβαια, οι καταναλωτές θα το δουν στην αγορά το 2023.

Η Intel είναι η μόνη εταιρία με το βάθος και το εύρος του software, του hardware, των πλατφορμών, της συσκευασίας και της διεργασίας αρχιτεκτονικής που οι πελάτες εξαρτώνται για τις καινοτομίες της επόμενης γενιάς. Το IDM 2.0 είναι μία στρατηγική που μόνο η Intel μπορεί να παραδώσει – και είναι μία συνταγή για τη νίκη. Η Intel επέστρεψε. Η παλιά Intel είναι τώρα η νέα Intel καθώς κοιτάμε το μέλλον.

Η Intel συνεργάζεται ήδη με Amazon, Cisco, IBM και Microsoft, ενώ ο Gelsinger δεν έκρυψε πως θα επιδιώξει και συνεργασία με την Apple. Όταν ρωτήθηκε πώς θα ισορροπήσει τις δεσμεύσεις της Intel προς τους συνεταίρους της σε επίπεδο παραγωγής όταν δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε καν τη δική της παραγωγή, ο Gelsinger σημείωσε πως τα Intel Foundry Services – το νέο τμήμα που θα προσφέρει δυνατότητες παραγωγής σε τρίτους – θα διοικείται ως αυτόνομη μονάδα και πως η Intel σκοπεύει να τιμήσει τις υποσχέσεις της.