Τα Xiaomi τηλέφωνα "Made in Turkey" ξεκινούν την κυκλοφορία τους τον Απρίλιο

Επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού στο εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης
12 Μαρτίου 2021 10:15
Τα Xiaomi τηλέφωνα "Made in Turkey" ξεκινούν την κυκλοφορία τους τον Απρίλιο

Το εργοστάσιο της Xiaomi στην Κωνσταντινούπολη λειτουργεί νυχθημερόν για να καταφέρει να παραδώσει στην αγορά τα πρώτα “Made in Turkey” τηλέφωνα μέσα στον Απρίλιο. Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mustafa Varank, ο οποίος υποσχέθηκε πως το εργοστάσιο θα φτάσει σε σημείο να παράγει 5 εκατομμύρια τηλέφωνα, απασχολώντας σχεδόν 2.000 άτομα προσωπικό.

Ενθαρρύνουμε όλες τις παγκόσμιες εταιρίες να συνεργαστούν με τοπικούς προμηθευτές, να προσπαθήσουν να εντάξουν τοπικούς προμηθευτές στις αλυσίδες τους και να στοχεύσουν σε εξαγωγές μέσα από την Τουρκία.

Ο Υπουργός συνέχισε, τονίζοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει κίνητρα και όλα τα μέσα που θα χρειαστούν για να προσελκύσει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες του πλανήτη. Το κέρδος της Τουρκίας, πέρα από οικονομικό, είναι και “η εκπαίδευση των Τούρκων μηχανικών και τεχνικών μέσω της μετάδοσης της γνώσης”.

Η Τουρκία είναι μία σημαντική αγορά στην ευρύτερη περιοχή καθώς πωλούνται πάνω από 10 εκατομμύρια smartphones και η Xiaomi σκοπεύει να επεκτείνει το εύρος των προϊόντων που παράγει εκεί.

Εξερευνούμε κυρίως ευκαιρίες να παράγουμε τηλεοράσεις. Μπορούμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή αν βρούμε μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις τηλεοράσεις της Xiaomi στους πελάτες με χαμηλές τιμές. – Irfan Ozturk, Αντιπρόεδρος Xiaomi Turkey