H εφαρμογή του PlayStation αλλάζει ριζικά

Κοινωνικός χαρακτήρας και μοντέρνα εμφάνιση
10 Νοεμβρίου 2017 05:00
H εφαρμογή του PlayStation αλλάζει ριζικά

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν το PlayStation App στο κινητό σας τηλέφωνο, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι το πόσο άσχημα σχεδιασμένη είναι ως εφαρμογή. Τόσο το UI της που έμοιαζε να έχει σχεδιαστεί πλήρως ερασιτεχνικά, όσο και το UX της που “σκοπίμως” παρεμπόδιζε κάθε προσπάθεια ‘χρηστικής’ λειτουργίας της, την καθιστούσαν - στην καλύτερη των περιπτώσεων - απαράδεκτη. Εν ολίγοις έμοιαζε με μισό-τελειωμένο project, δεύτερης διαλογής, αυτό όμως αλλάζει οριστικά από σήμερα η Sony.

Η νέα ενημέρωση της εφαρμογής που βρίσκεται ήδη διαθέσιμη τόσο την πλατφόρμα του Android όσο και σε εκείνη του iOS φέρνει έναν ορμαθό βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών. To PlayStation App αλλάζει ύφος και αποκτά έναν πιο ‘κοινωνικό’ χαρακτήρα, αποκομίζοντας έτσι ένα νέο ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον που αντλεί έμπνευση από τη μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου, το Facebook. Κέντρο του αποτελεί η καρτέλα ‘What’s New’ ωθώντας σας τοιουτοτρόπως να δημοσιεύετε μέσω του PS-Share την καθημερινή σας εμπειρία, κάνοντας παράλληλα like, αφήνοντας σχόλια και αναδιαμοιράζοντας το περιεχόμενο που δημοσίευσαν φίλοι σας. Ακόμη και τα προφίλ των χρηστών απέκτησαν μια πιο social υφή, ενώ η πρόσβαση στη λίστα με τους φίλους και τις ειδοποιήσεις σας γίνεται αστραπιαία. Όλες οι υπόλοιπες δυνατότητες (βλ. Plus Προσφορές, Εξαργύρωση Κωδικών, κ.α.) είναι προσβάσιμες μέσω του PlayStation κουμπιού που έχει λάβει πρωτεύουσα θέση στην οθόνη σας.

Δεν πρόκειται όμως φυσικά για μια αψεγάδιαστη εμπειρία, αφού αρκετά ακόμη κομμάτια χρήζουν βελτίωσης. Η πρόσβαση στο PlayStation Store παραμένει μια ανακατεύθυνση στην ιστοσελίδα, το Live From Playstation δηλώνει απών, ενώ οι Second Screen δυνατότητες αποτελούν πλέον ξεχωριστή εφαρμογή. Η Sony υπόσχεται βέβαια “περισσότερες βελτιώσεις,” στο μέλλον.