Οι ΗΠΑ σε κυβερνοπόλεμο με τους hackers της Βόρειας Κορέας

DDOS επιθέσεις στο δίκτυο της χώρας
03 Οκτωβρίου 2017 04:30
Οι ΗΠΑ σε κυβερνοπόλεμο με τους hackers της Βόρειας Κορέας

Τεταμένες συνεχίζουν να είναι οι καταστάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας ενώ οι διπλωματικές ενέργειες διεξάγονται και από τις δύο πλευρές με σκοπό την αποφυγή κάποιου επεισοδίου. Μετά τα προκλητικά tweet του Προέδρου των των Ηνωμένων Πολιτειών, την προηγούμενη εβδομάδα, νέες πληροφορίες μέσα από την Washington Post θέλουν τις ΗΠΑ να ολοκλήρωσαν μια μεγάλη και μακροχρόνια διαδικτυακή επίθεση προς την Ασιατική χώρα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο Donald Trump είχε δώσει εντολή για διαδικτυακή πίεση κατά της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας καθώς και της υπηρεσίας ασφαλείας και πληροφοριών, Reconnaissance General Bureau. Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017 επίθεση Denial of Service η οποία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες στους hackers της χώρας, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτής ήταν στοχευμένη στο Bureau 121, το τμήμα ηλεκτρονικών επιθέσεων της Βόρειας Κορέας.

Η ζημιά που δημιουργήθηκε δε θεωρείται μεγάλη, αφού σκοπός της δεν ήταν η παραβίαση κάποιου συστήματος αλλά η απλή παρεμπόδιση πρόσβασης στον ιστοχώρο, κάτι που επιτεύχθηκε στο μέγιστο.