Άμεση απόσυρση των DJI drones από τον Αμερικανικό Στρατό

Βρέθηκαν επικίνδυνα κενά ασφαλείας
05 Αυγούστου 2017 07:20
Άμεση απόσυρση των DJI drones από τον Αμερικανικό Στρατό

Με επείγουσα εσωτερική επιστολή του ο Αμερικανικός Στρατός καλεί σε άμεση παύση χρήσης των drones της DJI.

Λόγω των αυξανόμενων κενών ψηφιακής ασφάλειας που σχετίζονται με τα προϊόντα της DJI, καλείται ο Αμερικανικός Στρατός να παύσει τη χρήση όλων των προϊόντων της DJI. […] Σταματήστε κάθε χρήση, απεγκαταστήστε όλες τις εφαρμογές της  DJI, αφαιρέστε όλες τις μπαταρίες και τα μέσα αποθήκευσης από τις συσκευές και ασφαλίστε τον εξοπλισμό.

Πέρα από τα drones που χρησιμοποιούνται από το στράτευμα, η ανακοίνωση συμπεριλαμβάνει και υπολογιστές πτήσης, κάμερες, μπαταρίες, μονάδες GPS, σταθμούς ελέγχου χειρός και οποιαδήποτε συσκευή που έχει εγκατεστημένο software της DJI.

Έρευνα του Army Research Laboratory αποκάλυψε πως τα default settings της DJI GO 4 εφαρμογής περιλαμβάνουν το upload των δεδομένων πτήσης, συμπεριλαμβανομένων της τηλεμετρίας, του βίντεο και του ήχου, σε servers που βρίσκονται στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ. Ταυτόχρονα, η άνεση με την οποία οι hackers καταφέρνουν να παρακάμπτουν τις απαγορευμένες για drones περιοχές και τα όρια ύψους μέσα από το λογισμικό της DJI, ήταν αρκετά για να κάνουν τους στρατιωτικούς να ανησυχήσουν για την ασφάλεια των αποστολών τους. Η DJI από την πλευρά της δήλωσε:

Είμαστε έκπληκτοι και απογοητευμένοι που διαβάζουμε αναφορές του Αμερικανικού Στρατού για την αναίτια απαγόρευση των drones της DJI, καθώς δε μας συμβουλεύτηκαν πριν από αυτή την απόφαση. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε απευθείας με οποιονδήποτε οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Στρατού, που μπορεί να έχει ανησυχίες για τη διαχείρισή μας σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Θα επικοινωνήσουμε με τον Αμερικανικό Στρατό για να επιβεβαιώσουμε την επιστολή και για να καταλάβουμε τι εννοούν ακριβώς όταν λένε “κενά ασφαλείας”.