HP Z VR Backpack: Εκπαίδευση εργαζομένων μέσω εικονικής πραγματικότητας

Φέρνει νέα εποχή στην εργασία
03 Αυγούστου 2017 22:08
HP Z VR Backpack: Εκπαίδευση εργαζομένων μέσω εικονικής πραγματικότητας

Μέχρι τώρα γνωρίσαμε τα VR Backpacks σαν μια λύση για τους hardcore gamers που όχι μόνο ήθελαν την εμπειρία του VR υψίστης ποιότητας, αλλά και είχαν την απαίτηση να μη γνωρίζουν κανένα φυσικό εμπόδιο. Μια από τις εταιρίες που μπήκε σε αυτή την αγορά υπολογιστών είναι η Helwett Packard μέσα από την gaming σειρά υπολογιστών της, Omen. Αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον Omen VR Backpack ως βάση, η εταιρία αποφάσισε να δημιουργήσει μια εκδοχή για τους επαγγελματίες, το Z VR Backpack.

Το κοινό που στοχεύει η HP, είναι άνθρωποι οι οποίοι χρειάζονται την VR εμπειρία μέσα στον χώρο εργασίας. Παραδείγματα όπως οι στρατιώτες είναι από τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό αφού είναι αυτοί που χρειάζονται την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση μέσα στο πιο ασφαλές περιβάλλον.

Με προορισμό αυτή τη μερίδα ανθρώπων το Z VR Backpack δε θα μπορούσε να συμβιβαστεί σε κανένα τομέα. Έρχεται πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο με έναν vPro-enabled τετραπύρηνο Core i7 καθώς και με μια γιγαντιαία Quadro P5200 από την nVidia με 16GB DRAM, δίδυμο που μπορεί να βγάλει εις πέρας και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Στο θέμα της κατασκευής, χρησιμοποιήθηκαν κορυφαίας ποιότητας υλικά που κάνουν το Z VR Backpack ανθεκτικό σε πτώσεις, νερό και σκόνη (water, dust resistant).

Για την έκδοση του τελικού προϊόντος η HP συνεργάζεται με μια ομάδα εταιριών (Autodesk, Epic Games, HTC κ.α) με σκοπό να δημιουργήσουν έναν VR πολιτισμό στον πλανήτη Άρη, για να μπορεί το κοινό να καταλάβει όλες τις δυνατότητες της συσκευής.