PlayStation VR2: Έρχεται σύντομα επίσημος αντάπτορας για το PC;

Προ των πυλών η κυκλοφορία του
29 Μαΐου 2024 14:34
PlayStation VR2: Έρχεται σύντομα επίσημος αντάπτορας για το PC;

Τον Φεβρουάριο η Sony είχε αποκαλύψει μέσα από μια σχετικά αθόρυβη ανακοίνωση πως δοκιμάζει τη συμβατότητα του PSVR 2 με το PC, ελπίζοντας ότι μέσα στο 2024 οι κάτοχοι gaming PCs θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιήσουν το headset εικονικής πραγματικότητας.

Τώρα, η στιγμή φαίνεται πως πλησιάζει, αφού μια καταχώρηση της Sony για έναν επίσημο PC αντάπτορα του PlayStation VR2 μόλις ανακαλύφθηκε. Συγκεκριμένα, στη βάση δεδομένων του Nation Radio Research Agency της Κορέας βρέθηκε από τον Brad Lynch ένα σχετικό έγγραφο της Sony Interactive Entertainment Korea. Μέσα από αυτό η Sony ζητά τις απαραίτητες εγκρίσεις για την κυκλοφορία ενός PC αντάπτορα για το headset εικονικής πραγματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερομηνία πιστοποίησης ήταν στα τέλη του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει πως η κυκλοφορία του αντάπτορα θα μπορούσε να βρίσκεται προ των πυλών, αφού συνήθως αυτές οι εγκρίσεις είναι τυπικές διαδικασίες που ολοκληρώνονται λίγο πριν την κυκλοφορία κάποιου προϊόντος.

Για την ιστορία, το PS VR2 έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2023, με τιμή που ανέρχεται στα €599.99. Παρόλο που τα reviews και οι εντυπώσεις των early adopters ήταν άκρως θετικά όμως, το περιφερειακό δεν είχε την εμπορική πορεία που μάλλον θα περίμενε η Sony, αφού μέσα στο Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχαμε μάθει πως η εταιρία είχε σταματήσει προσωρινά την παραγωγή του.

Για πολλούς το βασικό πρόβλημα ήταν και είναι η έλλειψη περιεχομένου, κάτι που αντιμετώπισε και η Apple και η Meta με τα δικά τους headsets. Το PS VR2 υποστηρίζεται με ειδικά modes σε διάφορα Resident Evil παιχνίδια και στο Gran Turismo 7, με το system seller του να είναι το Horizon Call of the Mountain. Ωστόσο, οι συμβιβασμοί στο backwards compatibility με το περιεχόμενο του αρχικού PS VR και η τιμή που ξεπερνά αυτή του ίδιου του PS5, φαίνεται πως έκαναν πολλούς καταναλωτές διστακτικούς.

Να σημειωθεί ότι η Sony πρόσφατα έκλεισε και το London Studio που στο παρελθόν είχε ετοιμάσει διάφορες VR κυκλοφορίες, ενώ απολύσεις έγιναν και στην Firesprite, την ομάδα που ευθύνεται για το Horizon Call of the Mountain. Οι ανακοινώσεις αυτές, αναμενόμενα, έκαναν πολλούς να αμφιβάλουν για το μέλλον του VR headset.