Η Sony σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή νέων PS VR2

Το stock έμενε απούλητο
18 Μαρτίου 2024 13:52
Η Sony σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή νέων PS VR2

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Sony αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή νέων PlayStation VR 2, μέχρι να πουλήσει το stock που ξεκίνησε να συσσωρεύεται. Ο ιαπωνικός κολοσσός αναφέρεται πως έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα πάνω από 2 εκατομμύρια headsets, αλλά οι πωλήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Ειδικότερα, μετά το αρχικό ντεμπούτο πέρυσι τον Φεβρουάριο, κάθε τρίμηνο οι πωλήσεις του PS VR2 είναι χειρότερες από το προηγούμενο, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του IDC.

To Bloomberg επισημαίνει πως το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη περιεχομένου, κάτι που αντιμετώπισε και η Apple και η Meta με τα δικά τους headsets. Το PS VR2 υποστηρίζεται με ειδικά modes σε διάφορα Resident Evil παιχνίδια και στο Gran Turismo 7, με το system seller του να είναι το Horizon Call of the Mountain. Ωστόσο, οι συμβιβασμοί στο backwards compatibility με το περιεχόμενο του αρχικού PS VR και η τιμή που ξεπερνά αυτή του ίδιου του PS5, φαίνεται πως έκαναν πολλούς καταναλωτές διστακτικούς.

Για την ιστορία, η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κλείνει εντελώς το London Studio που στο παρελθόν είχε ετοιμάσει διάφορες VR κυκλοφορίες, ενώ απολύσεις έγιναν και στην Firesprite, την ομάδα που ευθύνεται για το Horizon Call of the Mountain. Οι ανακοινώσεις αυτές, αναμενόμενα, έκαναν πολλούς να αμφιβάλουν για το μέλλον του VR headset.

Πλέον, η εταιρία φαίνεται πως εξετάζει άλλους τρόπους για να «σώσει» το PS VR2, ανακοινώνοντας πρόσφατα ότι δουλεύει για να το κάνει συμβατό με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.