Despacito: Το τραγούδι με τα πιο πολλά streams στην ιστορία

Ξεπέρασε το “Sorry” του Justin Bieber
22 Ιουλίου 2017 10:16
Despacito: Το τραγούδι με τα πιο πολλά streams στην ιστορία

Την κορυφή για τα πιο πολλά streams στην ιστορία κατέκτησε ο Luis Fonsi με το κομμάτι Despacito. Την θέση πριν από αυτόν είχε ο Justin Bieber με το τραγούδι Sorry με 4.38 δις streams.

Ο νέος βασιλιάς κατάφερε να φτάσει τις 4.6 δις αναπαραγωγές συνολικά σε όλες τις πλατφόρμες, από την ημέρα που κυκλοφόρησε, τον Ιανουάριο. Ποσοστό 92% από αυτές προήλθε από το YouTube και το Spotify, με 2.6 δις αναπαραγωγές και 1.1 δις αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως στο συνολικό ποσό συνυπολογίζονται και οι αναπαραγωγές από όλες τις εκδοχές (remix) του τραγουδιού που σε μια από αυτές λαμβάνει μέρος και ο Justin Bieber.

Το αξιοσημείωτο του κατορθώματος είναι πως μπόρεσε να πάρει τη θέση αυτή σε λίγους μήνες, ενώ το Sorry έχει κυκλοφορήσει δυο χρόνια τώρα.

Έχοντας σπάσει αυτό το ρεκόρ, δυστυχώς για τον καλλιτέχνη, δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά σε καμία από τις δυο πλατφόρμες. Το κομμάτι με τις περισσότερες αναπαραγωγές στην πλατφόρμα του Spotify είναι του Drake, One Dance ενώ στο YouTube μόλις πριν λίγο καιρό έχασε την πρωτιά το Gangnam Style, από το See you again του Wiz Khalifa.