Τα fidget spinners κάνουν "ζόμπι" τη νεολαία στην Ρωσία

Το κρατικό κανάλι της χώρας διερωτάται ποιος τα προωθεί τόσο έντονα
20 Ιουλίου 2017 15:20
Τα fidget spinners κάνουν

Εκεί που σε όλο τον κόσμο τα fidget spinners αποτελούν το νέο σαρωτικό trend και δύσκολα θα βρείτε άνθρωπο που να μην έχει έστω ένα στην κατοχή του ή να μην έχει παίξει, στη Ρωσία, όμως, αποκτά διαστάσεις δαιμονοποίησης. Όπως διαβάζουμε στη New York Times, το κρατικό κανάλι της Ρωσίας εισηγείται πως τα fidget spinners χρησιμοποιούνται ως εργαλείο μετατροπής της νεολαίας σε ζόμπι από την αντιπολίτευση. Το ρεπορτάζ του Russia-24 διερωτάται:

Είναι μυστήριο το πώς και γιατί έχουν γίνει τόσο δημοφιλή στη Ρωσία. Ποιος τα προωθεί στις μάζες τόσο έντονα; 

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα εν λόγω παιχνίδια μοιράστηκαν σε μια πολιτική συγκέντρωση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Alexei Navalny, και σε online διαφημιστικά που κατευθύνουν τους θεατές σε κανάλια στο YouTube που προωθούν βουλευτές της αντιπολίτευσης. Επιπροσθέτως, μέσα από το Newsweek, έγινε γνωστό πως ένα δεύτερο ρεπορτάζ του ρωσικού κρατικού καναλιού είπε ευθέως πως τα fidget spinners αποτελούν εργαλείο "ζομπιποίησης" αλλά και μια μέθοδο "ύπνωσης". 

Όλος αυτός ο ντόρος οδήγησε την υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών της Ρωσίας, Rospotrebnadzor, να αναλάβει δράση την περασμένη Τρίτη και να ξεκινήσει μια έρευνα για τα εν λόγω παιχνίδια, κάνοντας την εξής δήλωση:

Υπάρχει μια πολύ επιθετική προώθηση των spinners σε παιδιά και εφήβους στη Ρωσία προσφάτως. Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανησυχίες των γονέων και δασκάλων, η Rospotrebnadzor, σε συνεργασία με ιδρύματα για την υγεία των παιδιών, θα μελετήσει τα αποτελέσματα των fidget στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών παρενεργειών.

Τα σχόλια δικά σας. 

Tags: