Τα σχέδια της RED για το Hydrogen One

Πολλά περισσότερα από ένα απλό κινητό
09 Ιουλίου 2017 20:18
Τα σχέδια της RED για το Hydrogen One

Με την ανακοίνωση του Hydrogen One, η RED έχει καταφέρει να κρατάει όλη την τεχνολογική κοινότητα σε αγωνία για το αν η συσκευή θα δώσει όλα αυτά που υπόσχεται. Οι πληροφορίες που είχαμε μέχρι στιγμής ήταν περιορισμένες και αυτό γιατί η εταιρία ανακοίνωσε το προϊόν ηλεκτρονικά χωρίς την παρουσίαση κάποιου πρωτοτύπου. Ωστόσο μέσω της αίτησης που υπέβαλε η εταιρία στον αρμόδιο οργανισμό της Αμερικανικής κυβέρνησης, για να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία, μαθαίνουμε πολλά περισσότερα για το όραμα της RED.

Ξεκινώντας με το αρχικό concept της κινητής συσκευής, μιλάμε για ένα semi-modular Android smartphone. Το semi-modular χαρακτηρίζει τη δυνατότητα προσθήκης περιφερειακών αλλά και module βελτιστοποίησης της συσκευής χωρίς όμως, τη δυνατότητα αφαίρεσης κάποιου βασικού (πχ μπαταρία, κάμερα κλπ). Στην εκτενή έκθεση αναφέρεται πως θα υπάρξουν modules βελτιστοποίησης της κάμερας, modules μπαταρίας, μνήμης, τα οποία θα έχουν όλα το ίδιο περίπου μέγεθος και θα εφαρμόζουν στη συσκευή με τον ίδιο τρόπο.

Αξιοποιώντας την modular ιδεολογία στο Hydrogen One, η RED ελπίζει στην υλοποίηση μιας συσκευής που θα κάνει τα πάντα. Συμπεραίνοντας από την αίτηση της εταιρίας καταλαβαίνουμε πως θα εκδόσει εξοπλισμό που θα μετατρέπει την κινητή συσκευή σε μια σχεδόν κινηματογραφική κάμερα. Φήμες θέλουν τα module της κάμερας να έχουν αισθητήρες CMOS, CCD μέχρι και FOVEON με δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης έως και 8K.

Αν και τα επιτεύγματα αυτά ακούγονται εξωπραγματικά φοβερά, τα ερωτήματα δημιουργούνται, όπως προαναφέραμε, στο αν τελικά η συσκευή θα αποδώσει όπως υπόσχεται η εταιρία. Το σίγουρο είναι πως με τη συσκευή αυτή ξεκινά μια καινούρια γενιά από smartphone.