Στα αξεσουάρ του Hydrogen One της RED μια 8K 3D κάμερα

Ακόμη άγνωστη η ημερομηνία διάθεσης και των δύο
24 Μαΐου 2018 04:31
Στα αξεσουάρ του Hydrogen One της RED μια 8K 3D κάμερα

Η παραγωγός high-end καμερών, RED, ανακοίνωσε πριν από περίπου ένα χρόνο την εισαγωγή της στη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων, ρίχνοντας στο τραπέζι τη δική της υλοποίηση. Λόγος φυσικά για το Hydrogen One, μια καθόλα ξεχωριστή συσκευή που αναμενόταν να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων περί τις αρχές του 2018. Το ημερολογιακό έτος έχει φτάσει πια στη μέση και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του, αφήνοντας όσους προέβησαν σε προ-παραγγελία αυτού να το μετανιώνουν οικτρά. Υπάρχει παραταύτα κάποια εξέλιξη, μία που αφορά ένα από τα επερχόμενα αξεσουάρ του κινητού τηλεφώνου.

Επρόκειτο για το κοινό πόνημα της συνεργασία της ίδιας με την εταιρία Lucid, το οποίο παρουσιάστηκε σε μια σχετική θεματική εκδήλωση πριν από λίγες ημέρες. Κάνοντας χρήση των υλικών, της τεχνογνωσίας, αλλά και της τεχνοτροπίας της RED, συνάμα της ιδιόκτητης real-time 3D Fusion τεχνολογίας της δεύτερης, δημιούργησαν μια κάμερα ικανή να καταγράφει τρισδιάστατο βίντεο 8K ανάλυσης. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με δύο συγχρονισμένες 4K κάμερες, ενωμένες κάτω από ένα καλούπι που ακολουθεί την aggressive σχεδιαστική ταυτότητα της κατασκευάστριας καταγραφικών, με τη δυνατότητα λήψης 8K 3D/4V οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Όπως σε μια GoPro, έτσι και εδώ, ο χρήστης θα δύναται να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο ως οθόνη της κάμερας, ενώ το Hydrogen One θα είναι σε θέση να αναπαράγει το αρχικό "ολογραφικό" υλικό δίχως κάποια μετατροπή ή συμπίεση. Οι ημερομηνίες διάθεσης και των δύο παραμένουν ακόμη μυστήριο.